Днеска гледах акацията в Ч.осъм, едва сега започват да се образуват пъпчици, та ми стана по- леко на душата.
Днеска гледах акацията в Ч.осъм, едва сега започват да се образуват пъпчици, та ми стана по- леко на душата.
Заради задаващото се лошо време днес реших да направя няколко сборни отводки за да облекча силните кошери от пило и да сложа по някоя основа за градене,да има какво да правят в лошото време.И на третия кошер маточни чашки захранени,но незапачетани.Разруших ги и взех една пита с добре захранена и почти изградена чашка и сложих в отводката.На следващия кошер от 12 рамки поне 7-8 имаха маточни чашки със снесено пило в тях.Имаше и няколко захранени,а майката на крайната пита.Този със сигурност ще го разделя на няколко отводки след няколко дни.С този лош старт от 4 отворени кошера 2 в роево настроение,следващите бяха добре.Имаше чашки,но не бяха с пило или захранени.Отворих около 15 кошера ,само два имаше в роево настроение.Останалите ще отворя при първа възможност.Някои бяха почнали да пълнят нектар магазините,но с идващото лошо време,това ще е най-вероятно с акациевата паша.....
Колега не чакай след някои ден а изкарай майката с две три пити защото може и да не е намериш.
Положението е просто интересно в момента а най- вероятно ще стане динамично след дни ! Вече 40-50 часа вали напоително, пчела навън не се показва, акация на старт (колкото не е измръзнала ) :
Бойна готовност: 6-метрова стълба,тръвни,преносни сандъчета ,сандъци и пророй! Дано да ме държи кръста ! Ще бъде весело!![]()
Като на екватора сме! Половината ден вали като из ведро ,после напече малко.Така вече сигурно месец! Аман от това лошо време.Акацията е на път да премине,дават го следващите няколко дни да се стопли,дано поне за тях да съберат,че май опира да почваме да ги храним.От толкова голям ден дали работят 4-5 часа на ден !?
Точно това написах вчера на един колега ,че моите са на 4 часов работен ден, ама поне не им давам заплата ! А бе, няма да яде Асан баница !!!![]()
Вали не вали поглеждайте и вътре- при мен отличниците вече се подготвят за преселение.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))