Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 93
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    А, щом ще има реактор, ше стани работата. Айде сам си отговори - колко маточника произведоха твоите пчели /отделен въпрос е дали при оптимални за пчелите условия ги произведоха/ и колко от тях ти оползотвори към момента? А не можеше ли да използваш толкова ценния ресурс на твоите пчели по по-разумен начин... При положение че 1/4 от форума са теми и разговори за отводки... Дано поне да си сдъвкал маточниците.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    ... Дано поне да си сдъвкал маточниците.
    Това последното не го разбрах.
    Знам, че не съм направил каквото трябва, но все пак ми е за първи път, суматоха голяма, дойдоха кошерите, ограда няма, нажилиха и кучето, освен мене, рамки изградени няма, бягай за основи, за сироп, рапицата на 50 метра, готови да се роят, другата работа не мога да изоставя, аз нажилен и подут - пълна лудница. Неподготвена стана работата, че отводките ми ги дадоха по-рано от уговореното. Надявам се да съм по-подготвен следващия път, като реша да ги размножавам. Темите ги чета за втори път вече, май скоро ще съм готов да задавам въпроси.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Темите ги чета за втори път вече, май скоро ще съм готов да задавам въпроси.
    Добър подход! Записвай какво правиш възможо по-подробно, отбелязвай развитието свързано с климата и всички плюсове и минуси които забележиш по дати, фенологичен календар за района задължително...Допълвай забележки. След презимуването си прочети записките. Ще ти е полезно четиво.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Миналата седмица направих 10 отводки вчера направих проверка да ли са запечатани маточниците.Направи ми впечатление че маточниците са малко по 3-4 на рамка но хубави като за самосмяна.Въпросът ми е да ли е нормално това? Защото до сега не съм правил толкова рано отводки.

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    Здравейте колеги да ви ппитам с какво опушвате пчелите , че ми е голям проблем това и ме предрасполага да се ядосвам Xaxax.. купих си нещо като въглища не мога да ги запаля , четох че с горски мъх ставало пробвах и с това , найстина става , но не мога да зареждам постоянно с мъх за всеки кошер .... един пчелар от село ми каза кучани от царевица също не мога да ги запаля хубаво пуши 2 мин. и на следващия кошер пак трябва да паля .... ще се радвам ако някой ме насочи към топлата вода, благодаря .

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Аз я паля с кори от яйца и изгнил чам.пуши много и достатъчно дълго,но зависи и с каква пушалка си.Ако не е изчистена не може да пуши добре и гасне,а някой пушалки просто са негодни дори и да е чиста.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Стара изгнила липа палиш разпалва се от доли нагоре не е котле с горно горене и както е казал колегата дупките се отпушват и дослагваш само като взимаш от восъка с прополис от рамките по малко.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Разпалването може и с спирт медицински с кочани става ама дима е много лют като се разпали хубаво от горе можеш да сложиш малко зелена трева дима не е толкова горещ.

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    И още едно въпросче ,нямам рапица близо до мен а вече имам 2 магазина почти пълни с нектар , след няколко дни предполагам ще е запечатан , какъв ще се води медът ?

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    Цитат Първоначално публикувано от kostaka Виж публикацията
    И още едно въпросче ,нямам рапица близо до мен а вече имам 2 магазина почти пълни с нектар , след няколко дни предполагам ще е запечатан , какъв ще се води медът ?

Гледам Боровец си нямаш рапица сигорно и акаця няма интересно от кадели са пълни 2 магазина по това време

Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •