Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 250 от 496 ПърваПърва ... 150200240248249250251252260300350 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,491 до 2,500 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    А ако всичко това се обърка - ами ще започна да продавам кошери заедно със семействата, ще си възстановя 60-70% от парите и ще започна друг бизнес. В края на краищата не съм женен за пчелите.
    Проблема е че ако започнеш да продаваш много други ще почнат да продават и дали няма да стане повече предлагане отколкото търсене.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Чувал съм че сърбите имат борса за мед която отстоява интересите им. Вярно ли е това и дали върши работа за външните пазари.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Човек, ти не разбра ли, че Украинския мед вече е във България по цена 2.00 EUR (3.90 лв.) - готов разфасован във варели и с верните сертификати? Как ще го спреш това? Как ще принудиш изкупвачите да ти дадат повече от 3.60 за Български мед?

Тука не говорим за печалбарство на изкупвачите или за някакви картелни споразумения - тука говорим за РЕАЛНА ЗАКОННА АЛТЕРНАТИВА на нашия мед. Тази алтернатива Е НЕПРОБИВАЕМА.

Искам правилно да ме разбереш - аз също като вас страдам. Аз също като вас се ядосвам. Но аз съм стъпил здраво на земята и не храня НИКАКВИ ИЛЮЗИИ. За разлика от вас вместо да рева по форумите, АЗ ВЕЧЕ ПРЕДПРИЕХ ДЕЙСТВИЯ тази година да произведа алтернативни пчелни продукти за сметка на намаленото (или никаквото) количество произведен пчелен мед.

Иначе да - за протеста ще те подкрепя, но не храня никакви илюзии относно постигнатите резултати от този протест.
    Мда. След като украинския мед е в България, препакетиран и сертифициран, КАКВО ОЩЕ ДИРИ ТУК ТА НЕ ПОТЕГЛЯ КЪМ Германия.....?????? Май имате германците за шантави, и си мислите, че не знаят кой какви врътки-врътка..........

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Мда. След като украинския мед е в България, препакетиран и сертифициран, КАКВО ОЩЕ ДИРИ ТУК ТА НЕ ПОТЕГЛЯ КЪМ Германия.....?????? Май имате германците за шантави, и си мислите, че не знаят кой какви врътки-врътка..........

Чака евтиния български мед да подобри качеството...

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    В момента във Варна има 500 тона украински мед на една фирма, още 200 тона са на склад на друга варненска фирма. Бил е предназначен за Германия но оттам са прекратили всякакво изкупуване на мед от български фирми. Пробвано е да се продаде в Франция, Италия, САЩ, Канада, Близкия изток никъде не го искат...

Скоро и на восъка ще падне цената (още) на пристанище Варна има 40 тона украински восък. Не пожелаха да кажат фирмата вносител но казаха че не е варненска
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Добрата стока, пазар нема......викаха старците тука по нашия край......

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Вече пъзела се нарежда. Понеже вече е купен този мед от Украйна, но никой не иска да го купи (единствената причина за която се сещам е лошо качество). За да бъде продаден този мед, ще трябва да бъде премесен с по-качествен от него. А от къде, ще дойде този мед...е естествено от богатите български пчелари, който с радост, ще го подарят на набуталите се вече прекупвачи...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Къде го видя тоя украински мед, дето никой не го ще.....Я гледай колко бързо го взеха.....

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Вече пъзела се нарежда. Понеже вече е купен този мед от Украйна, но никой не иска да го купи (единствената причина за която се сещам е лошо качество). ..
    ЕЖК, че този мед е бъкан с нуклеиди от Чернобилската авария.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Няма нужда от контрабанда на пчелен мед от Украйна, като си платиш митото го внасяш в ЕС, дали България или Германия. Няма забрана за внос на Украйнски мед в ЕС. И аз прочетох обява на украйнска фирма износител за цена 5.50 лв. без ДДС франко склад Варна, минимално количество 10 т. Пазара на нашия мед е бил винаги Германия, ако Ханс и Петер не са дали заявка за количества на нашите преработватели, няма как да ни предложат добра цена.

Страница 250 от 496 ПърваПърва ... 150200240248249250251252260300350 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •