Чувал съм че сърбите имат борса за мед която отстоява интересите им. Вярно ли е това и дали върши работа за външните пазари.
В момента във Варна има 500 тона украински мед на една фирма, още 200 тона са на склад на друга варненска фирма. Бил е предназначен за Германия но оттам са прекратили всякакво изкупуване на мед от български фирми. Пробвано е да се продаде в Франция, Италия, САЩ, Канада, Близкия изток никъде не го искат...
Скоро и на восъка ще падне цената (още) на пристанище Варна има 40 тона украински восък. Не пожелаха да кажат фирмата вносител но казаха че не е варненска
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Добрата стока, пазар нема......викаха старците тука по нашия край......
Вече пъзела се нарежда. Понеже вече е купен този мед от Украйна, но никой не иска да го купи (единствената причина за която се сещам е лошо качество). За да бъде продаден този мед, ще трябва да бъде премесен с по-качествен от него. А от къде, ще дойде този мед...е естествено от богатите български пчелари, който с радост, ще го подарят на набуталите се вече прекупвачи...
Къде го видя тоя украински мед, дето никой не го ще.....Я гледай колко бързо го взеха.....![]()
Няма нужда от контрабанда на пчелен мед от Украйна, като си платиш митото го внасяш в ЕС, дали България или Германия. Няма забрана за внос на Украйнски мед в ЕС. И аз прочетох обява на украйнска фирма износител за цена 5.50 лв. без ДДС франко склад Варна, минимално количество 10 т. Пазара на нашия мед е бил винаги Германия, ако Ханс и Петер не са дали заявка за количества на нашите преработватели, няма как да ни предложат добра цена.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))