Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 208 от 677 ПърваПърва ... 108158198206207208209210218258308 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,071 до 2,080 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    При мен рапица няма.
    Ако разсъждаващ в краткосрочен план и целиш диференцирано вадене на меда от рапица, стратегията със забавянето на ротацията и поставянето на магазина изглежда добре. Друг е въпроса, ако търсиш от семействата, градеж на нови рамки, ранни отводки и акациев мед. Всичко зависи от поставените ти цели за сезона, като според същите трябва да си нагласиш програмата за пчеларския сезон и по-малките стъпки за постигането й.

Търся вадене на мед от рапицата или дори и да не е голямо количество поне да предотвратя събиране на рапицата в един от двата корпуса, което може след това да ми създаде проблеми(задръстване на майката или пък кристализиране на меда и след това проблеми със зимуването). След рапицата имам акация, но е малко по-скоро като поддържаща паша и след нея липа, също не в големи количества. В този период имам план за направа на сборни отводки, за да могат след това основните семейства да се възстановят и подготвят за слънчогледа.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Търся вадене на мед от рапицата или дори и да не е голямо количество поне да предотвратя събиране на рапицата в един от двата корпуса, което може след това да ми създаде проблеми(задръстване на майката или пък кристализиране на меда и след това проблеми със зимуването). След рапицата имам акация, но е малко по-скоро като поддържаща паша и след нея липа, също не в големи количества. В този период имам план за направа на сборни отводки, за да могат след това основните семейства да се възстановят и подготвят за слънчогледа.
    Може да налееш по някоя хранилка със захарен сироп непосредствено преди пашата от рапица така, че "плодника" да го позапълниш и да няма много свободно място в него за нектара от рапицата. Имай напредвид, че по време рапицата вкарват изключително много прашец и така блокират майката, което е и предпоставка за влизане в роево настроение.
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

По спомен, ако не се лъжа Софрон беше казал: Непосредствено преди цъфтежа на рапицата, налива по 2-3л. сироп на с-во. Не съм го правил, при мен тази година рапицата е на поне 1.5км. Ще видим какво ще стане.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Лястовичките пристигнаха и във Видин.Днес една пчеличка ме посети в канцеларията-първи признак на безработица.Определено и роенето ще се движи със месец по-рано.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

По спомен, ако не се лъжа Софрон беше казал: Непосредствено преди цъфтежа на рапицата, налива по 2-3л. сироп на с-во. Не съм го правил, при мен тази година рапицата е на поне 1.5км. Ще видим какво ще стане.

Поздрави, Г. Георгиев
    Този тертип на работа е приложим преди всички основни паши и се прилага с цел да се блокира майката, и повече пчела да се включи в събирането на нектар, а при рапицата ще ни бъде от полза и за това, което ти казваш.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Прикачен файл 6395Прикачен файл 6396
    Да видя дали ще се получи със снимките, че ми е голям зор.
    Пет дни разлика. Пръскаха в интервала 2- 3ч. следобяд, когато беше най-интензивния летеж. Даже забелязах една пчела натровена, но дано си остане само тя.
    20160401_145630.jpg20160401_145800.jpg

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Първите 25% от новите дъна за сезона са готови за битка и от днес влязоха в експлоатация.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри photocat4.jpg‎  
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    В събота слагам магазините.... и чакам акацията....
    Магазините ги сложих в петък,днес гледам изградени на 1/3.В края на следващата седмица ще получат по още един магазин само с ВО.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Първите 25% от новите дъна за сезона са готови за битка и от днес влязоха в експлоатация.
    Много ми харесаха дъната, моите са подобни, но имат недостатъци които при теб са отстранени.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Приключих вчера с ротацията на 1/3 от кошерите, на останалите свалях на един пило в 1ви корпус на други мед на трети и двете, да видим кое ще даде по добър резултат. Днес сложих и магазините.
    Бракувах около 100 кафяви пити на година и половина, но да започвам по леко да подменям защото после ще трябва всичко да се подменя на куп.
    Само че имат мед в тях, разпечатах ги, махнах хранилката и ги оставих над надкапачната да си вземат меда, но не искат да го качват а само го слагат с празните килийки. Дайте съвет какво да направя да махна меда да мога да ги претопя.

Страница 208 от 677 ПърваПърва ... 108158198206207208209210218258308 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •