Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Днес изрязах вторите далаци.За разлика от първите,сега далаците са с по-малко търтиево пило,започнали да ги пълнят с мед и прашец.Кърлежите и те са по малко.В събота слагам магазините.... и чакам акацията....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    В събота слагам магазините.... и чакам акацията....
    Магазините ги сложих в петък,днес гледам изградени на 1/3.В края на следващата седмица ще получат по още един магазин само с ВО.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Приключих вчера с ротацията на 1/3 от кошерите, на останалите свалях на един пило в 1ви корпус на други мед на трети и двете, да видим кое ще даде по добър резултат. Днес сложих и магазините.
    Бракувах около 100 кафяви пити на година и половина, но да започвам по леко да подменям защото после ще трябва всичко да се подменя на куп.
    Само че имат мед в тях, разпечатах ги, махнах хранилката и ги оставих над надкапачната да си вземат меда, но не искат да го качват а само го слагат с празните килийки. Дайте съвет какво да направя да махна меда да мога да ги претопя.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Много ми харесаха дъната, моите са подобни, но имат недостатъци които при теб са отстранени.
    Дъната са версия v1.03 и най-сполучливата до сега. Правя ги сам като си поръчвам не сглобени магазини без фалцове и водобрани лайстни. От едната страна се режат две ивици по 2 см, които после влизат като рамки вътре в дъното. Допълнително дървен материал се купува само за прелката и водачите за рамките на дъното. Излизат ми като крайна цена към 15,50-16,00 лв/бр, без труда. По принцип това е сръбски модел, който Софрон донесе преди 6-7 години, но в първия му вариант - v1.00.

Бракувах около 100 кафяви пити на година и половина, но да започвам по леко да подменям защото после ще трябва всичко да се подменя на куп.
    Само че имат мед в тях, разпечатах ги, махнах хранилката и ги оставих над надкапачната да си вземат меда, но не искат да го качват а само го слагат с празните килийки. Дайте съвет какво да направя да махна меда да мога да ги претопя.
    Ако правиш скоро отводки ги сложи на 5-6 см зад преградната дъска. Така със сигурност ще пренесат меда.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ще правя отводки, но чак след акацията, а не знам до тогава молеца дали няма да ги нападне, до сега не съм имал проблеми с комините, но по това време не не съм съхранявал пити а също нямам планове да правя много отводки и има да чистят тия рамки много време.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Ще правя отводки, но чак след акацията, а не знам до тогава молеца дали няма да ги нападне, до сега не съм имал проблеми с комините, но по това време не не съм съхранявал пити а също нямам планове да правя много отводки и има да чистят тия рамки много време.
    Ползвай В-401 против молеца.
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Бърз преглед-плодниците почти блокирани с пресен нектар.Няма рапица.Акацията с висок риск за пропускане....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •