То стана като в приказката - две села се карат за него само и само да не е в тяхното ...
Днес видях някъде че в София имало протестиращи - 5 пчелари на кръст, до тях 20 полицай и 1 камера на някаква телевизия.... някой знае ли дали е вярно това?
То стана като в приказката - две села се карат за него само и само да не е в тяхното ...
Днес видях някъде че в София имало протестиращи - 5 пчелари на кръст, до тях 20 полицай и 1 камера на някаква телевизия.... някой знае ли дали е вярно това?
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Предпочитам да пия от извора.
съжалявам, но пак си е .......![]()
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Така ще е докато пчеларските организации са "лидерски". Лидерите се имат за богопомазани и им е тясно на една маса с единна позиция да са. Организациите още робуват на комунистическото , "вождистко" мислене. "Богоизбраният" ВОЖД ще поведе масите. Какви маси?Какъв лидер? Какъв вожд?
За две седмици не правителствени организации с екологично мислене във Франция събраха няколко стотин хиляди подписа под интернет петиция за пълна забрана на неоникотиноидите в страната им. Резултатът е ЗАБРАНА.
У нас и не се говори за това. При толкова интелигентни и велики вождове, що поне един не се сети да направи подобна петиция.Що не се опита да поиска помощ и съдействие от други други организации от Европа и света за натиск срещу корумпираното министерство? Мултинационалните отровители на живота и природата натискат с всички средства, а на нашите вождове са им виновни "масите".
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
И каква е основната ти идея? Нещата да бъдат оставени в ръцете на тълпата, на "плебса", без идеи, без ясни цели, без стройна организация? Или да търсим нови вождове?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Когато престанеш да виждаш в хората "тълпа", "плебеи" и т.н., и приемаш , че хората са ЛИЧНОСТИ ще разбереш, че личностите се обединяват от идеи и морални ценности. Подписката на французите и резултата са достатъчно показателни.Няма място за преливане от пусто в празно реалността е критерий. Французите забраняват неоникотиноидите, ние разтягаме локуми с комисии.
Нещо не си наясно със социалната наука. Хората са личности всяка за себе си. Ако събереш 100 личности без идея, организация и лидер, те ще си останат тълпа. За да стане от тази тълпа организирана група, която може да свърши нещо, на нея и трябва идея, която всички да приемат и лидер, който да създаде организацията и да я ръководи, да посочва целите и да разпределя задачите. Всяка група хора над седем души трябва да има лидер, независимо формален или неформален. Много често тези двама лидери се различават, а превръщането на неформалния лидер във формален е възможно най-доброто решение. Далеч не всеки има нужните качества, за да бъде лидер!
А когато някой започне да сравнява България с Франция, Англия или Швейцария в битността им на демократични страни, мен ме напушва на смях. Този човек очевидно не познава добре световната история или живее в свой, измислен свят.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Дамяне, хубаво е да се обкръжаваш с колеги пчелари,но си ограничаваш мирогледа,мислите само за пчели.За да има развитие и прогрес всяка организация трябва да има стратегия за обединяване и сътрудничество с други сходни организации.Нито един пчеларски съюз няма такава стратегия.Защо във Варна имаше митинг,а в Габрово нямаше? Колко организации имаше във Варна.
Чети повече, мисли повече, пиши по-малко! Раздаваш ръчички, а дори не си правиш труда да помислиш какво казваме. Ето пример -> http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post91064
Оцветил съм в червено текста, който трябва да се види. Помисли защо съм го зачервил така, а след това помисли дали съм съгласен с това. След това помисли и какво да направиш с ръчичката си. Дони ти го каза същото нещо преди няколко дни, но ти не четеш, а си против само и само да имаш някаква позиция. Аз мога да ти кажа защо съм против някаква група да контролира ограниченото използване на неоникотиноидите.
1. Кои са тези "лидери" в групата и кого представляват?
2. МЗХ не ни питат дали сме съгласни с използването, а ни казват ще "сложим тука няколко човека от вашите да контролират". Какво ще контролират, ще ходят по нивите ли?!?!
3. Не трябва да изпращаме представители в тази група, защото това означава, че сядаме на масата. Това съм го обяснявал наскоро. Ние не сме съгласни с използването на пестицидите, а сядането на масата означава, че сме съгласни с "контролираното" използване.
Дай твоите аргументи, защо ти си против, а не просто да скачаш като навит на пружина. Нищо няма да постигнем, ако някакви пишман вождове ни представлява, а повечето са точно такива.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Благодаря за напътствията.Ще ми препоръчаш ли собствените си съчинения за изучаване? Докарах го до там да ме цензурират и да ограничават правото на израз."Какво става когато маймуната се качи на палмата?" Африканска гатанка. Лъсва и' голия г-з. Когато се почувства някой издигнат на високо не е зле да се сеща за това.Та това за съветите ти. Благодаря!
Ами то ръчичките не бяха ли за това да си покажеш отношението без да даваш обяснения. Защо това ? Защо онова? Не ти харесва моята ръчичка ? Ами на мене не ми харесва , че размиваш с празни приказки същината на проблема.Колко мислиш ме интересува, че някъде също се тровят? От това при нас, какво ще се промени? Някъде ги тровят, значи не сме само ние. Дай и нас да тровят. Е, това не ми харесва! И колкото и пъти да го повториш , толкова ръчички с увиснало пръстче ще ти дам.
А Дони не го бъркай.С него си имаме приказка още преди да си мислил за форум. Човекът ми е дал своите аргументи. За което съм му благодарен. Когато се запозная с тях ще коментирам. Възможно е и да не е открито при такъв цензор в какъвто се вживяваш.
Я, като си толкова на ти с материала ми кажи, защо организацията в която се вживяваш не направи една петиция и не потърси подкрепа и от европейски сродни пчеларски и еко организации?Нали си една глава над обикновените пчелари.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))