Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Искате ли да ви проверяват ПЧЕЛАРИ-ПРОВЕРИТЕЛИ и това да бъде задължително със Закон

Гласували
134. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 16.42%
  • Не

106 79.10%
  • Нямам мнение

4 2.99%
  • Въздържам се от гласуване

2 1.49%
Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 139
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Не минаха ли вече тез 5 минути?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Пчелари по програми ??????? кви са тея Тази година ще взимам майки и лекарства, влизам ли в графата? Шегувам се разбира се. Може да има клауза в договора както нямат право да продават активите така и семействата да подлежат на специален контрол.
    Не знам какви се резултатите от анкетата защото няма бутон въздаржал се и не мога дагласувам и съответно не виждам как са гласували останалите, но видях как е работата във фейса и предполагам и тук е така. Ако е така по добре този въпрос въобще да не се разбутва защото този който го разбута ще понесе "народната пчеларска л

Рости , когато го писах имах друго в предвид.
    Сега аз не разбирам за какво става дума, ама карай.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не минаха ли вече тез 5 минути?
    Стига си спамил. Просто гласувай по някоя от точките, и веднага ще се появиш.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Много пъти съм започвал да пиша по темата и никога не съм стигал до финала, по простата причина че не виждам как в една държава където всичко е объркано, пчеларския сектор ще е първият сектор където нещата започват да се подреждат.
    Ветеринарен лекар съм и имам договор за над 3500 кошера. По тази причина моите кошери стоят извън населено място, като ги карам на паша гледам да съм поне на 1,8км. от др. пчелни семейства. За мен е много рисковано да си настаниш семействата в населено място.
    Ще посоча главните пропуски в нормативните уредби относно Американския гнилец.
    -Времето през което се извършват прегледите. Пролетен профилактичен преглед 01. 04- 15. 05 . Ако някой може да диагностицира Американския гнилец по това време, аз шапка му свалям.
    Есенния преглед като дати горе долу са по приемливи но последните няколко години, ветеринарите нямат договори (сключват се след 01.10месец) което означава че не им се плаща за неща които са извън този период.
    - На кои пчелари се извършват профилактични прегледи. Регистрирани пчелари които имат договор с ветеринарен лекар. Давам пример. При проверка на пчелин по искане на собственика ( има нужда от протокол за прегледа) от проверени 4 семейства 3 са с признаци на Американски гнилец. Даааааа ама сега на къде, не сме подписали договор с държавата а вече сме септември месец, аз съм господин никой, нямам договор с държавата, нямам договор със собственика.????????????? Мога да му пръдна на оная работа, той господина разбра, че като не сключва договор никой не може да му влиза в двора и ето вече 2год. какво става с този пчелин, само той си знае. Да обаче до този пчелин на 300метра има др. с 200семейства по програма а поставете се на негово място.
    - Друг пример от миналата година. Съвестен пчелар ми сигнализира за съмнения за Американски гнилец, добре ще вземе проба и ще я изпратим в лаборатория за доказване. Дааааааааааааа амаааааааааааа не. Като прозвънях телефоните се оказа че сме в региона на Варненската лаборатория която не е акредитирана за изследване за гнилеца и следователно по наредбите на ветеринарите можеш да си я занесеш в която искаш лаборатория като всичко е за сметка на пчеларя.
    Та затова си държа кошерите в гората, то дали ще са вандали, крадци, недобросъвестни пчелари или законите в майка България, времето ще покаже.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Стига си спамил. Просто гласувай по някоя от точките, и веднага ще се появиш.
    ОК. Това ми е последният СПАМ - пост.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Сега аз не разбирам за какво става дума, ама карай.
    Рости , извиниме , но давай напред .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Рости , извиниме , но давай напред .
    И ти ако съм те засегнал по някакъв начин, не съм имал никакво намерение

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Пробите за изследване на кошерите от АГ са безплатни, стига да има протокол от ветеринарния лекар. След което кошерите се изгарят и с протокола, пчеларите се обезщетяват финансово.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Пробите за изследване на кошерите от АГ са безплатни, стига да има протокол от ветеринарния лекар. След което кошерите се изгарят и с протокола, пчеларите се обезщетяват финансово.
    Защо си мислиш че знаеш всичко. Не си ли се сблъсквал с държавна бюрокрация, ТО ТЪЙ АМА НЕ ТОЧНО ТАКА.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    ... Като прозвънях телефоните се оказа че сме в региона на Варненската лаборатория която не е акредитирана за изследване за гнилеца и следователно по наредбите на ветеринарите можеш да си я занесеш в която искаш лаборатория като всичко е за сметка на пчеларя....
    Знаеш ли някоя лаборатория където може да се замерят надеждно броя на ноземните спори от проба, срещу заплащане естествено. Питам защото искам регулярно са следя определени групи кошери и ефекта от различни препарати, които струват пари.
    Благодаря.
    Винаги може по-добре.

Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •