Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 204 от 677 ПърваПърва ... 104154194202203204205206214254304 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,031 до 2,040 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от НАСКО1976 Виж публикацията
    Не е от времето според мен колега.
    Прегледи съм правил и миналия месец, а времето тогава бе доста по лошо.
    В събота отидох да заредя поилката с водица и за 3 мин ме направиха на маймуна в главата..добре, че не се подувам..
    Тогава не съм ги отварял, а бях на 20м. от тях..
    Възможно е да си се пръскал с нещо. Аз вчера като пазарувах в Кауфланд и на излизане има едни хубави момичета рекламиращи парфюми. Едно ми предложи да ме пръсне и докато си отворя устата да кажа - НЕ и тя ми изсъска във врата. Е, прехвърлих два кошера и доста си пострадах.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от НАСКО1976 Виж публикацията
    Не е от времето според мен колега.
    Прегледи съм правил и миналия месец, а времето тогава бе доста по лошо.
    В събота отидох да заредя поилката с водица и за 3 мин ме направиха на маймуна в главата..добре, че не се подувам..
    Тогава не съм ги отварял, а бях на 20м. от тях..
    Пчелите по него време, са били значително по-малко.
    Аз правих прегледи на 6 и 7 март.
    Първия ден - песен, втория ден-мъка, заради вятъра. От тогава не съм ги барал, а само навестявал за поилката и пак мъка, но аз си знам - активното третиране на полските културите започна. При мен, този период на развитие на семействата съвпада с пръсканията и винаги е така.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Както казах и по - преди, тази година се забелязва по - голяма агресивност на пчелите. При мен също няма пръскания и се наблюдава това. На друго се дължи проблема, като че ли?
    От какво може да тази агресивност.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Възможно е да си се пръскал с нещо. Аз вчера като пазарувах в Кауфланд и на излизане има едни хубави момичета рекламиращи парфюми. Едно ми предложи да ме пръсне и докато си отворя устата да кажа - НЕ и тя ми изсъска във врата. Е, прехвърлих два кошера и доста си пострадах.
    Не Слънчо, нито съм се пръскал, нито алкохол съм пил тези дни.
    Елементарните изисквания са ми ясни и ги спазвам..
    В четвъртък привечер бях със семейството си на вилата и децата тичаха по двора, правиха си селфита сред кошерите, а аз само виках по тях да не стане някоя беля, че да намразят пчелите, но беше привечер и всичко се бе прибрало почти.
    Е в събота вече бяха обстоятелствата съвсем други....няма припарване до кошерите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Наплашихте ме. Утре ще ида да видя моите как са с нервите. За тези които не са в селата не ми пука колко са се озлоболи ама имам един пчелин в село и ще е неприятно ако атакуват комшиите
    И аз забелязах малко по-нервно поведение като цяло тази година във всички семейства и сега като споделяте, че и вие сте забелязали подобно нещо ми става доста интересно. Аз си мислех че причината е в кофти времето през март и невъзможността да посещават цъфтящата растителност, а пилото иска принос, а аз се ослушвам да пълня хранилките.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Хранителните запаси при мен не са фактор за агресията, нито пръскане.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    При мен имаше агресия, без да отварям кошерите. А пред кошерите и по прелките събрах около 30-40 умрели пчели с малко прашец по кошничките.
    Това според мен е агресия от пръскане. Големите ниви с пшеница и рапица обаче са на около 2 километра от мен, и рапицата не е цъфнала.
    Веднага си помислих, че пчелите са отровени, 30-40 пчели с прашец по кошничките и умрели пред кошерите, или изхвърлрни от кошерите, след като са умрели, това си е отравяне.
    Мисля си, че пръскането може да е направено и от някой комшия, примерно да е пръскал дърветата. При мен сега тук-там са цъфнали джанките и кайсиите, но не навсякъде, цъфтят отделни дървета.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Според мен са агресивни, заради намаляване на запасите. Освен прашец и вода, друго не внасят и ако не им се помага с външна храна, остават почти без храна и стават агресивни или умират от глад. И това с най-силните семейства.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    При мен имаше агресия, без да отварям кошерите. А пред кошерите и по прелките събрах около 30-40 умрели пчели с малко прашец по кошничките.
    Това според мен е агресия от пръскане. Големите ниви с пшеница и рапица обаче са на около 2 километра от мен, и рапицата не е цъфнала.
    Веднага си помислих, че пчелите са отровени, 30-40 пчели с прашец по кошничките и умрели пред кошерите, или изхвърлрни от кошерите, след като са умрели, това си е отравяне.
    Мисля си, че пръскането може да е направено и от някой комшия, примерно да е пръскал дърветата. При мен сега тук-там са цъфнали джанките и кайсиите, но не навсякъде, цъфтят отделни дървета.
    При мене почти няма агресия,но това с умрялите пчели с прашец е и при мен! Пред и зад кошерите има доста жертви и е само на пчелина,който е в населено място!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Според мен са агресивни, заради намаляване на запасите. Освен прашец и вода, друго не внасят и ако не им се помага с външна храна, остават почти без храна и стават агресивни или умират от глад. И това с най-силните семейства.
    Малко не съм съгласен с тази теза, че пчелите когато са гладни са агресивни. Имал съм случаи на гладуващи семейства, но не съм забелязал да са агресивни, а напротив. Тази година моите специално не могат да се оплачат от глад, но определено са си по - хапливи.

Страница 204 от 677 ПърваПърва ... 104154194202203204205206214254304 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •