Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    При мен имаше агресия, без да отварям кошерите. А пред кошерите и по прелките събрах около 30-40 умрели пчели с малко прашец по кошничките.
    Това според мен е агресия от пръскане. Големите ниви с пшеница и рапица обаче са на около 2 километра от мен, и рапицата не е цъфнала.
    Веднага си помислих, че пчелите са отровени, 30-40 пчели с прашец по кошничките и умрели пред кошерите, или изхвърлрни от кошерите, след като са умрели, това си е отравяне.
    Мисля си, че пръскането може да е направено и от някой комшия, примерно да е пръскал дърветата. При мен сега тук-там са цъфнали джанките и кайсиите, но не навсякъде, цъфтят отделни дървета.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Според мен са агресивни, заради намаляване на запасите. Освен прашец и вода, друго не внасят и ако не им се помага с външна храна, остават почти без храна и стават агресивни или умират от глад. И това с най-силните семейства.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Според мен са агресивни, заради намаляване на запасите. Освен прашец и вода, друго не внасят и ако не им се помага с външна храна, остават почти без храна и стават агресивни или умират от глад. И това с най-силните семейства.
    Малко не съм съгласен с тази теза, че пчелите когато са гладни са агресивни. Имал съм случаи на гладуващи семейства, но не съм забелязал да са агресивни, а напротив. Тази година моите специално не могат да се оплачат от глад, но определено са си по - хапливи.

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    При мен имаше агресия, без да отварям кошерите. А пред кошерите и по прелките събрах около 30-40 умрели пчели с малко прашец по кошничките.
    Това според мен е агресия от пръскане. Големите ниви с пшеница и рапица обаче са на около 2 километра от мен, и рапицата не е цъфнала.
    Веднага си помислих, че пчелите са отровени, 30-40 пчели с прашец по кошничките и умрели пред кошерите, или изхвърлрни от кошерите, след като са умрели, това си е отравяне.
    Мисля си, че пръскането може да е направено и от някой комшия, примерно да е пръскал дърветата. При мен сега тук-там са цъфнали джанките и кайсиите, но не навсякъде, цъфтят отделни дървета.
    При мене почти няма агресия,но това с умрялите пчели с прашец е и при мен! Пред и зад кошерите има доста жертви и е само на пчелина,който е в населено място!

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kli6o Виж публикацията
    При мене почти няма агресия,но това с умрялите пчели с прашец е и при мен! Пред и зад кошерите има доста жертви и е само на пчелина,който е в населено място!
    Пчелина за който ви пиша е в населено място, на село, с умрели пчели, с кошнички в които има прашец. Всички умрели пчели имаха прашец по кошничките, нямаше умрели пчели без прашец по кошничките.
    Отворих дълбоките дъна на кошерите, отзад за да видя дали има умрели пчели в кошерите. Нямаше нито една умряла пчела в кощерите, и бях изненадан от мощната реакция на пчелите.
    Пред прелките се образува по едно голямо кълбо от пчели пазачки, и закриха с телата си прелките.
    След това, до кошерите се приближавах, но имаше моментални атаки към мен, без предупреждение, с директно намерение за жилене. Изобщо не предупреждаваха, а директно се залепаха за дрехите и пускаха жилото в действие.
    Може би съсед е пръскал, но имаше отровени пчели.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •