Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 25

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    Според мен това е пръскане с отрови с дълаг карантинен срок,вследствие на което пчелите са го консервирали,чрез прашеца,сега го консумират и това е резултата.От три години при мен слагат рапица,стремя се да унищожа всички пити с прашец и сега го нямам този проблем!Първата година беше чудо пролетта вместо да се засилват сапочват прогресивно да намаляват!
    Тогава, ако се събира прашец за лична консумация от райони с рапица, то той е много опасен и за хората.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Тогава, ако се събира прашец за лична консумация от райони с рапица, то той е много опасен и за хората.
    Карантината на отровите е дадена в дни,но да се разгражда в атмосферата,а когато пчелите го консервират в килийките с мед няма как да се разгради в затшорено пространство!Зависи от силата на отровите и от карантинния срок.Може и да не съм прав,но гледам да се освободя от питите с прашец /колкото е възможно/!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    Карантината на отровите е дадена в дни,но да се разгражда в атмосферата,а когато пчелите го консервират в килийките с мед няма как да се разгради в затшорено пространство!Зависи от силата на отровите и от карантинния срок.Може и да не съм прав,но гледам да се освободя от питите с прашец /колкото е възможно/!

Логично е и за прашеца в пититите изглежда си прав. Но интересно как стои въпроса с прашеца за лична консумация? Може би ако има някой да събира прашец от райони с рапица и го е давал за изследване може да сподели.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Тук ние мислим как да си опазим пчелите,който трябва да мисли,не мисли за хората

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •