Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 25

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    От няколко години има колеги в района се оплакват от подобна чудо но мен ме учудва че оплакват че загиват най силните и не голям процент и
    че на другата година обикновено го няма ако е Nosema ceranae не би трябвало да е така от друга страна ноземата я дават като едино от основните заболявания с признаците описани от колегата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    [QUOTE=Георги 1974;89783]От няколко години има колеги в района се оплакват от подобна чудо но мен ме учудва че оплакват че загиват най силните и не голям процент и

Колега - ,,силните и не голям процент и ....,,
    Не разбирам , какво точно искаш да кажеш ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    [QUOTE=delta.e;89790]
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    От няколко години има колеги в района се оплакват от подобна чудо но мен ме учудва че оплакват че загиват най силните и не голям процент и

Колега - ,,силните и не голям процент и ....,,
    Не разбирам , какво точно искаш да кажеш ?

И миналата година и по миналата имаше колеги който
    казваха че рано напролет изведнъж рязко от порядъка на 3-4 седмици най силните им кошери загиват по гореописания начин. Пример единия е с 15ина семейства и не помня точно 3 или 4 загинаха. Другия бе с около 25бр. също 3-4 загинаха. Обаче имаше и един с 6 и 4 загинаха (след пробите казаха Вароатоза) обаче за нозема церане и вируси не бяха изследвани. И сега са си добре тези който оцеляха.
    Мен лично ме учудва че и тримата ми казаха че цялата работа става за около месец и тези оцелялите видимо нямат проблеми досега.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    С тези отрови, така ще е - то е достатъчно един път да пробие имунната ситема на пчелата, пък после ходи го търси, какво го нагазило. За съжаление или не, явно така ще е и за в бъдеще, борбата със следствията от пръсканията ще са основен аспект от пчеларската практика. А какво реално можеш да направиш - в обща сметка нищо ... по- различно от да се молиш Богу. Давай им там Нозестат, сироп, тимол, ала и да не им даваш разлика амен амен никаква - поне по моя опит, давах им какво ли не, ала имаше и няколко, които за експеримента не получаваха нищо по- различно от сироп и пчелен мед, та според мен е все едно, щото тя пчелата прибита, образно казано, ма така, че не можеш да я възстановиш, един вид инвалид. А е майката си трака - нема шанс за подобрение относно този въпрос и няма как да има, при положение, че те най- напред хората тровят, такива боклуци ни пробутват за храна, та за пчелите ли, някой ще ти мисли.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Точно казано .

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •