Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 256

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2013
    Здравейте колеги,
    а някой има ли представа колко би била наложената глоба, в случай че не съм си регистрирал пчелина?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Telfera1 Виж публикацията
    Здравейте колеги,
    а някой има ли представа колко би била наложената глоба, в случай че не съм си регистрирал пчелина?
    Закон за пчеларството, стр.11, чл.37, (1)
    http://www.mzh.government.bg/odz-ple...stvo.sflb.ashx
    50 до 100лв.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Друг е въпроса, че никой не те гони, да те глобява.

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2013
    zapstojan, много благодаря за информацията.
    Но за съжаление има недоброжелателни съседи, които с удоволствие биха навредили.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Telfera1 Виж публикацията
    zapstojan, много благодаря за информацията.
    Но за съжаление има недоброжелателни съседи, които с удоволствие биха навредили.
    Това със съседите е проблем че ако подадат жалба ветеринарите са длъжни да направят предписание и после акт. Акта може да е по няколко члена и да мине 500лв. обикновено е така и обърни внимание на чл.15 за отстоянията.
    Обърни и внимание на закона за отстояния от съседи и ограда и насоченост на прелките (желателно е да не е към тези съседи)
    Също така има и за бр. кошери към общината ако мястото е в регулация(във всяка община е различен бр. при нас е 25бр.)

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Малко помощ.
    Изчетох закона и не видях какво е ограничението за бройката на кошери в един имот.
    Мястото ми е 750кв.м. и се чудя в заявлението до кмета колко боря да напиша. До 100 бр. добре ли е?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Ограничението е според квадратурата и местоположението. Аз, когато регистрирах моя пчелин на квадратура от 850 кв.м. в ОДБХ ми дадоха принципно разрешително за до 100 кошера капацитет, но при регистрацията в общината, след като общинския лекар мина на място ми постави допълнително ограничение - до 41 кошера в имота. Това ограничение го пише в удостоверението за регистрация на животновъден обект издадено от общината. Така, че ти пиши 100, а ако имат възражения ще ти наложат ограничение.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Малко помощ.
    Изчетох закона и не видях какво е ограничението за бройката на кошери в един имот.
    Мястото ми е 750кв.м. и се чудя в заявлението до кмета колко боря да напиша. До 100 бр. добре ли е?
    Така или иначе и аз не можах да намеря къде пише необходимата квадратура за 1 кошер . Ако някой знае в кой закон или наредба има опоменато подобно нещо да сподели .
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Малко помощ.
    Може ограничението за броя на пчелните семейства в един имот да е регламентирано в някой нормативен документ на общината, на чиято територия е пчелина ти. Примерно Наредба за обществения ред.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Малко помощ.
    4 кв.м за 1 кошер или 750/4 = 187 кошера максимум
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •