Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
Първото разумно предложение, което мога да предложа, ако тези постове са продиктувани от прочетеното от въпросната преведена книжка на български, да замине за тоалетната. Не исках толкова грубо да го казвам.
Имам чувството, че слушам думите на доцента. Само той си е въобразил, че е богопомазан, и че никой друг на света не може да има толкова много знания и опит в областа на селекцията. Какви са резултатите му обаче сам знаеш.

Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
От там нататък- затворена популация ииии инбридинг, инбридинг и пак инбридинг, съчетан със добро коопериране между отделните пчеловъди и плавна и постепенна интрогресия на свежи гени.
Това е само една от многото на брой възможни СХЕМИ НА СЕЛЕКЦИЯ, подходяща само за специализирани селекционери. Но и тя както всички останали си има както своите плюсове, така и своите минуси. Така че по това съм склонен да поспорим, но не в тази тема.

Аз искам да се концентрираме в практическото приложение на някой лесни методи за оказване на селекционен натиск. Естествено е, че тези методи са по-несъвършенни от професионалните, но за сметка на това не изискват почти никакви усилия.