Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 174

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Исках да кажа, че трябва с общи усилия взаимно да вдигаме летвата на информираност и образованост на пчеларската гилдия! Аз имам 4-ка по генетика. Ако бях по- умен щях да изкарам 6- ца. Развъдния процес е много по- сложен от няколко гръмки фрази. И той няма как да бъде разбран и управляван без съответната терминология. Това, дето му викаш сложно всеки може да го наизусти и научи. Но, ако не е достатъчно интелигентен- как ще разбере причинно следствената връзка между интрогресията и инбридинга?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Исках да кажа, че трябва с общи усилия взаимно да вдигаме летвата на информираност и образованост на пчеларската гилдия! Аз имам 4-ка по генетика. Ако бях по- умен щях да изкарам 6- ца. Развъдния процес е много по- сложен от няколко гръмки фрази. И той няма как да бъде разбран и управляван без съответната терминология. Това, дето му викаш сложно всеки може да го наизусти и научи. Но, ако не е достатъчно интелигентен- как ще разбере причинно следствената връзка между интрогресията и инбридинга?
    А трябва ли всеки един пчелар да знае сложни термини и взаимовръзки? Не е ли достатъчно например само да знае, че трябва да сменя майките на агресивните семейства, и толкова.

Ти като ползваш телевизор, компютър или GSM, трябва ли да изучаваш електроника и да си пълниш главата с транзистори, тригери, бариерни ефекти, капацитивни закъснения и още 1 милион други тънкости на занаята?

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Ти като ползваш телевизор, компютър или GSM, трябва ли да изучаваш електроника и да си пълниш главата с транзистори, тригери, бариерни ефекти, капацитивни закъснения и още 1 милион други тънкости на занаята?
    Матеев за ползването си прав.Купуваш си готов продукт и го ползваш,не се иска кой знае какво.
    Пример-купуваш си селикционирана майка и си я ползваш.Друг е въпроса да създадеш този продукт,тогава се искат знанията уменията.
    Да допълня само че създаването или копирането на някакъв продукт напрмер е много по-лесно от създаването на един селикциониран органзъм с дадени качества или създаването на друг копие на на този който искаме.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Влязах във гугъл само да разбера какво значат последните две думи и сега съм много по образован и информиран но имам много да уча още ,бихте ли ми казали къде в България можете да изпълните тези условия за интрогресия и инбридинга ,просто няма село в което да няма по малко от 2000 кошера и как ще стане оплождането с вашете точно вашите търтеи , то на село една кучка като се разгони не можеш я опази камоли пчелна маика коята бяга много на далеко .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Използват се апарати за ИНСТРУМЕНТАЛНО ОСЕМЕНЯВАНЕ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Използват се апарати за ИНСТРУМЕНТАЛНО ОСЕМЕНЯВАНЕ.
    Къде се продават такива маики и колко струват на пазара всичко е свободно оплодени маики други няма.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •