Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 241 от 683 ПърваПърва ... 141191231239240241242243251291341 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,401 до 2,410 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Днес при нас беше полуслънчево и ветровито. Успях да прегледам спокойно всички семейства на единия пчелин. Пчеличките бяха доста спокойни, само едно - две с понамалели запаси бяха по-агресивни, но с леко опушване успях да ги успокоя. Ползвам изгнила дървесина, отдавна изхвърлих корите за яйца.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    В случая е предизвикана от пчеларя - 100%. И ако действа по този начин няма да се отърве от злобни семейства. Няма никакви патогени или болна майка. Но и ти няма как да го знаеш това. Няма кой да ти го каже.
    Предполагам говорим за рязка промяна в поведението на семейства? Били са кротки на есен, станали са агресивни; предходната пролет са били добре, тази са като побеснели кучета?
    Какво друго освен вируси може да повреди нормалното функциониране на синапсите и да предизвика подобна радикална промяна във схемите на поведение на пчелите? -Токсини. Да, това също.
    Няма никакви патогени или болна майка.
    Това последното много лесно може да се провери. Ако се отнеме майката с отводка и след 24часа семейството е отново кротко както преди, докато отводката с оригиналната майка продължава да е така люта, то отговора е ясен.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Днес при нас беше полуслънчево и ветровито. Успях да прегледам спокойно всички семейства на единия пчелин. Пчеличките бяха доста спокойни, само едно - две с понамалели запаси бяха по-агресивни, но с леко опушване успях да ги успокоя. Ползвам изгнила дървесина, отдавна изхвърлих корите за яйца.
    Каква точно дървесина ползваш? Защото съм чел, че не всяка е подходяща, а иглолистната е една от тях. Аз ползвам кората и дървесината на топола, тъй като отделяла по-малко вредни и дразнещи вещества.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз, също съм фен на тополата! Но чувала, свършва а нямам резерв!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Каква точно дървесина ползваш? Защото съм чел, че не всяка е подходяща, а иглолистната е една от тях. Аз ползвам кората и дървесината на топола, тъй като отделяла по-малко вредни и дразнещи вещества.
    Изгнила върба. Дървесината и е червеникава, за сорта на върбата не съм сигурен какъв е.

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Аз, също съм фен на тополата! Но чувала, свършва а нямам резерв!
    То всички сме фенове на тополата. Някой пробвал ли е пелети, добри ли са?
    0899946746 Поздрави, Емо.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Емо, не си прав! Някои още си пуфкат с корите, ама явно нас не ни кефи?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Колеги искам да ви питам вчера направих преглед да вида на какво положение са и имах следния проблем. Почти неуспях да направа преглед на нито едно семейство след отварянето на кошера всичко се вдига във въздуха и по мене буквално булото ми се покри с пчели дори невиждах какво права едвам разпечатах малко мед от питите срещу пилото беше невъзможно да правя каквото и да е било. Разбирам, че по това време на годината са агресивни, но незнам как да процедирам за другия път примерно след 2 седмици има ли нещо което да ги накара да бъдат по-спокойни не ме е страх, но невиждам какво се случва пред мен неискат да се приберат навътре всички излизат отгоре на рамките и немога да сложа възглавницата заяото ще убия хиляди майките ги видях във всичките кошери пипам съвсем леко и максимално бързо кошерите не са стояли дълго време отворени ползвам пушалка за пушек слагам кори от яйца. Бях чел някъде, че има средства който ги кара да бъдат по-спокойни, ако някой има негов начин нека сподели.
    Вятъра ги дразни много. Във ветровито време не се преглеждат пчели.

Наблюдател
    Регистриран
    16.05.2014
    Пчеларски район
    Пловдив
    Да питам и аз: Имам няколко кошерчета,на които през лятото неможах да им извадя меда, сега втория корпус е пълен с мед.Семействата са много добре-корпусите са пълни с пчели. Как трябва да постъпя в случая.Предварително благодаря.

Наблюдател
    Регистриран
    08.02.2015
    Пчеларски район
    с.Бресте, общ. Червен бряг, обл. Плевенска
    Аз ползвам пелети и съм много доволен. Доста дим дават и не дразнят пчелите. Имам и доста кори за яйца, но те дават слаб пушек и ги използвам само авариино - ако загасва пушалката или остават 1-2 кошера и не си заслужава ново пълнене. Използвам и дървесни гъби и магарешки ф... пробвах, но от пелетите съм най-доволен.

Страница 241 от 683 ПърваПърва ... 141191231239240241242243251291341 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •