Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 107

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2016
    Здравейте и от мен ! Реших и аз да започна да гледам пчелички . От месец и нещо съм се заровила по форумите и чета за кошери , за хранене , за зазимяване.. но колкото повече чета , толкова повече се убеждавам че без практика ..май няма да стане. Имам къща и голям двор в Люлин планина -с.Росоман ,но за съжаление там не намерих пчелар който да ми покаже това онова... нищо ! Продължавам да чета . Мисля да си купя 1 семейство с кошер другата седмица , та дано успея! Имам желание и ще се постарая !

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от Pinpinela Виж публикацията
    Здравейте и от мен ! Реших и аз да започна да гледам пчелички . От месец и нещо съм се заровила по форумите и чета за кошери , за хранене , за зазимяване.. но колкото повече чета , толкова повече се убеждавам че без практика ..май няма да стане. Имам къща и голям двор в Люлин планина -с.Росоман ,но за съжаление там не намерих пчелар който да ми покаже това онова... нищо ! Продължавам да чета . Мисля да си купя 1 семейство с кошер другата седмица , та дано успея! Имам желание и ще се постарая !
    Добре дошла във форума! Първо провери да не си алергична към пчелната отрова и тогава действай.

Наблюдател
    Регистриран
    30.01.2011
    Пчеларски район
    с.Желен общ. Своге
    Всеки опитен пчелар, ще те посъветва да започнеш поне с 2 бр кошери. Ако се случи нещо с единят докато се обучаваш, да можеш да го възстановиш като евентуално направиш отводка от другият. Успех!

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Започнете с 4-5 кошера. Така ще имате по-добра възможност да наблюдавате семействта, да сравнявате поведението им и да управлявате тяхното развитие (разформироване, изравняване, засилване). По-лесно ще зазимите силни семейства, които да презимуват успешно. Ако пък стане фал през зимата, ще можете по-лесно да компенсирате загубата напролет. Мислете и за инвентар - пушилка, кошери, рамки, основи, преносно сандъче и изградени пити. Писано е доста във форума - четете, водете си записки и питайте.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Както са те посъветвали колегите 1един кошер -за никъде.3-4-5 максимум като начало за любител .Росоман е полупланинско около 700-750 м.нм.в. и е по скоро към веригата Вискяр планина ,пашата ще ти е предимно горско-ливадна,има доста акация а реката дава влага лятото на ливадите около нея ,горе долу прилични добиви ароматен букет.Успех.

Наблюдател
    Регистриран
    14.05.2014
    Пчеларски район
    Златица
    В Златуша и Делян има пчелари,може при тях да попиташ за това и онова.Ако са разговорливи може и да понаучиш нещо,а може и пчели от тях да купиш.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Здравей Pinpinela!Приветствам решението ти!Аз на времето започнах пролетта с един кошер и есента закупих още три.Тогава нямаше кой да ми каже,че с един кошер пчелар не се става.Ходих и при един стар пчелар който ме научи на много неща.Съветвам те ако има кой да ти показва не се дърпай.Успех в начинанието и добре дошла в гилдията на пчеларите!

Наблюдател
    Регистриран
    05.03.2017
    Пчеларски район
    Видин
    Здравейте! Днес се регистрирах с цел четене преди пристъпване към практика! Никога не съм се занимавал с пчеларство и нямам кошери, т.е. тръгвам от нулата и възнамерявам тази година да се отдам на четене и учене, за да мога в бъдеще поне да задавам правилни въпроси.
    Търсих някаква информация за Био кошери, но търсачката не даде резултат. Та какво е това био пчеларство и био кошери?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от nikolovvd Виж публикацията
    Та какво е това био пчеларство и био кошери?
    Био кошер, това е обикновен кошер, но с 25 евро субсидия.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Био кошер, това е обикновен кошер, но с 25 евро субсидия.

То и "Био мед" ли е нещо такова?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •