Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 817

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз правех ротацията в момент на безпашие - 15тина дена преди пашата и спирам да храня да не попадне в меда. И се чудя какво правят в дъното.
    Ще крадна малко от похвата на Слънчо;
    При положение че кошера е пълен с пчели и пило, ти изведнъж му слагаш корпус и спираш да храниш? От къде храна за пилото? При колко килограма мед, семейството пренуждава майката да снася по-малко пило?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да, факт е съм допуснал грешка, хубавото е че стана дскусия.

Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ще крадна малко от похвата на Слънчо;
    При положение че кошера е пълен с пчели и пило, ти изведнъж му слагаш корпус и спираш да храниш? От къде храна за пилото? При колко килограма мед, семейството пренуждава майката да снася по-малко пило?
    Това е така ако долния корпус е празен. Но ако има 4-5-6 пити пълни с мед, от предното лято (както е при мен) изобщо не се налага нито да храниш, нито да се ровиш в рамките. Работата наистина е на ниво корпус, без никакво ровичкане на рамките.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Това е така ако долния корпус е празен. Но ако има 4-5-6 пити пълни с мед, от предното лято (както е при мен) изобщо не се налага нито да храниш, нито да се ровиш в рамките. Работата наистина е на ниво корпус, без никакво ровичкане на рамките.
    Разпечатваш ли ги тези 4-5-6 рамки ,ако са ти в 1 корпус.При мен семействата ми са на втория корпус,а отдолу корпуса/1/ е с празни изградени пити.Разпечатвам им медовити пити както съм го писал в пост 620.Поздрави.

Не. Само им сменям местата. Останалото си е тяхна работа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Благодаря ти колега за бързия отговор.Успех.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Аз тази есен зазимих с над 20кг. мед та може и при мен да има сега запаси там. Ако няма ще се вади от 2рия.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •