Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 37 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 363
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Кой не носи на майтап? Аз? Стига бе, сериозен ли си или се майтапиш? Бат Петьо е твой човек. А по темата за добавките бих казал, че в тази посока съм изпробвал Вита фийд голда- например. И не само, но който иска усилено яйцеснасяне комбинирано с превенция срещу ноземни спори- моля, нека опита! Мен не ме кефи цената, иначе става. Сега, градски си ти наред-давай примери не голи думи.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    А по темата за добавките бих казал, че в тази посока съм изпробвал Вита фийд голда- например. И не само, но който иска усилено яйцеснасяне комбинирано с превенция срещу ноземни спори- моля, нека опита! Мен не ме кефи цената, иначе става. .
    Откъде се снабдяваш с vita feed gold ? В нашия град има ли някъде?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Няма го в дистрибуционната мрежа поради съображения на разпространителя. Трябва да го купиш директно от него. Един литър е, беше 100 лева- тази не съм поръчвал.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    По колко милилитра екстракт слагаш на литър сироп ?
    Аз ползвам таблетки на Вемохерб, а по колко да слагам гледам всеки път на опаковката, че нещо съм зле с онова над врата........как му беше името?

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от keser Виж публикацията
    Някой ще сподели ли опит от подхранването с бабините зъби?
    И аз, ще отговоря, като колегата Илиев: много съм доволен, но не съм сигурен, че ефекта се дължи изцяло на ''зъбките'' защото сложих и няколко други неща при есенното стимулиране (все натурални добавки). Но, като цяло, никога не съм виждал ''добитъка'' толкова енергичен и жаден за живот ...ама, ''пчелите се броят напролет'', та тогава ще е по-ясна картинката, но за сега съм решил да повторя точно същата рецепта и при пролетната стимулация.

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Аз ползвам таблетки на Вемохерб, а по колко да слагам гледам всеки път на опаковката, че нещо съм зле с онова над врата........как му беше името?

на Вемо таблетките са в пъти по-скъпи от други такива... Дамянов беше направил много добра калкулация на цената (лв./мгр. полезно вещество), мисля че беше напред в тази тема... абе, таблетките от хамерика ми излезнаха по-евтини от нашенските с доставка+ддс...
    е, сега курса на долара е различен, та ситуацията може да е различна, трябва се провери.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
    на Вемо таблетките са в пъти по-скъпи от други такива... Дамянов беше направил много добра калкулация на цената (лв./мгр. полезно вещество), мисля че беше напред в тази тема... абе, таблетките от хамерика ми излезнаха по-евтини от нашенските с доставка+ддс...
    е, сега курса на долара е различен, та ситуацията може да е различна, трябва се провери.
    Аз реших да заложа на българското. Интересното е, че бабини зъби има на много места, но българските са от най-скъпите и са с най-много активно вещество.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Слънчо, много добре знаеш че нямах предвид това! Но колегата надали е свикнал на хумора ни. Добре е, че се включи и Дони. Защото моя начин за грижа донякъде се припокрива с неговото виждане. А именно- снижаване на нивата на патогените вътре в кошера, не в пчелите. Като това на първо място се постига чрез превенция с акара. Другото е увеличаване на жизнеспособноста на всяка пчела. Това с помощта на качествена диета- имам предвид използване на правилните и необходими добавки. За това помага Дамянов. Смъртност нямам, не съм Странджански пчелар. Но съм солидарен с колегите си от там. Не на последно място, както Дони твърди и аз го споделям напълно. Повечето на брой пчели, облекчават работата на отделния индивид в семейството. Има още много...
    Това е партидата от днес. Разликата е ОГРОМНА! Разтварят се много по-лесно, защото са на много ситен прах и много по-добре се смесват, а не както бяха преди това. Предният път стана много едро, заради едната добавка. Все още не съм ги сметнал, но може да излязат дори по-евтино. Почти всичко беше в долари, но ми се струва, че този път ми направиха някаква отстъпка или объркаха нещо в сметките. Твоя съгражданин ми донесе късмет Друг такъв късметлия...не познавам Каза "Не е спешно, но утре ще храня" и всичко се нареди.
    Имам още над 2 килограма да пакетирам, а сутринта трябва да слагаме дограмата на работилницата.

Последната смес е най-добра според мен, но тази година много колеги ще помогнат за тестовете и ще видим Сега ще пробваме Био Апис с добавката

12715306_10204097737363711_5101671023571245237_n.jpg
    12647087_10204097736803697_7120386987297138320_n.jpg
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 08.02.2016 в 04:11.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    16.06.2015
    Колеги, да Ви попитам дали някой е ползвал сухо мляко на прах в питките или сиропа, като заместител на прашец, и има ли ефект при пролетното развитие. Питам, тъй като има намалено сухо мляко, поради изтичащ срок на годност! Благодаря предварително.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Има ли смисъл в момента от сухо мляко и подобни добавки,днес гледам колко много прашец носят?

Страница 30 от 37 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •