Цитат Първоначално публикувано от Димо Караангелов Виж публикацията
Казваш че си прочел достатъчно за пчелите!?Интересно..........
казах , че съм запознат достатъчно добре с пролетно подхранване,развитие на пчелите и разширяване на семейството.Прочел,разпита л доста хора и са ми дали доста съвети. Въпросът е аз как ще се справя .

Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
Здравейте,

Съгласен съм с теб, ако продаваш как ще е? Всеки търси качество и ниска цена, да ама това не става! Винаги има компромис в едната посока.
Съгласен съм с Тянката, по-добре е Емко сам да си изгради пити. Така ще добие опит, и ще има нови пити. Ще знае от кога са.
За мен е по- важно друго, което до сега не съм срещнал (може и да съм пропуснал). Преди няколко броя във вестник "Пчели" Котларски беше написал, че за северозападна Б-я ДБ кошер трябва да е в конфигурация с три магазина. Това е важно при силна паша. Като купуваш, кошери гледай поне два магазина да имат.

Поздрави, Г. Георгиев
Последната ми уговорка е да са поне с 2 магазина ,защото съм се ориентирал към 10 рамкови.

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
А какво казват твоите помощници по тея въпроси. Те не ти ли казват за тоя градеж за колко време градят......какви семейства да си купиш с какви и колко пити и т.н....... Да чуем и тяхното мнение......
дадоха ми примери , както и в нашият регион кое доло-горе кога започва да цъфти и кога да сложа ВО за градеж. Просто аз съм на този принцип: Питам питам питам...2-3-5 човека и тогава решавам какво да правя за да не сгреша .

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
Казваш, че искаш да вземеш семействата в началото на март. Предполагам, че тогава няма да бъдат повече от 5-6 пити ДБ покритие. 1 съвет от мен- не ги разширявай с основи, търси за първото разширение ПОНЕ по 1 плодникова пита изградена. Основите за 2-ро и 3-то разширение. Незнам какво те учат твоите помощници, нолично според мен е това.
Смятам да започна да работа през март за да мога да ги развия и разширя до май месец. Мисля да работя с преградна дъска,а колкото плодниковите пити също имам обещани няколко за развитие на моите семейства .

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Ако ВСИЧКО знам и МОГА , няма да съм в във форума. Не ме иронизирайте ,подигравайте и т.н. не забравяйте , че и вие от тук сте тръгнали . Я наследени я сами да сте си ги взели ...
Поздрави