Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 73

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Казваш, че искаш да вземеш семействата в началото на март. Предполагам, че тогава няма да бъдат повече от 5-6 пити ДБ покритие. 1 съвет от мен- не ги разширявай с основи, търси за първото разширение ПОНЕ по 1 плодникова пита изградена. Основите за 2-ро и 3-то разширение. Незнам какво те учат твоите помощници, нолично според мен е това.

Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    Цитат Първоначално публикувано от Димо Караангелов Виж публикацията
    Казваш че си прочел достатъчно за пчелите!?Интересно..........
    казах , че съм запознат достатъчно добре с пролетно подхранване,развитие на пчелите и разширяване на семейството.Прочел,разпита л доста хора и са ми дали доста съвети. Въпросът е аз как ще се справя .

Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Съгласен съм с теб, ако продаваш как ще е? Всеки търси качество и ниска цена, да ама това не става! Винаги има компромис в едната посока.
    Съгласен съм с Тянката, по-добре е Емко сам да си изгради пити. Така ще добие опит, и ще има нови пити. Ще знае от кога са.
    За мен е по- важно друго, което до сега не съм срещнал (може и да съм пропуснал). Преди няколко броя във вестник "Пчели" Котларски беше написал, че за северозападна Б-я ДБ кошер трябва да е в конфигурация с три магазина. Това е важно при силна паша. Като купуваш, кошери гледай поне два магазина да имат.

Поздрави, Г. Георгиев
    Последната ми уговорка е да са поне с 2 магазина ,защото съм се ориентирал към 10 рамкови.

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    А какво казват твоите помощници по тея въпроси. Те не ти ли казват за тоя градеж за колко време градят......какви семейства да си купиш с какви и колко пити и т.н....... Да чуем и тяхното мнение......
    дадоха ми примери , както и в нашият регион кое доло-горе кога започва да цъфти и кога да сложа ВО за градеж. Просто аз съм на този принцип: Питам питам питам...2-3-5 човека и тогава решавам какво да правя за да не сгреша .

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Казваш, че искаш да вземеш семействата в началото на март. Предполагам, че тогава няма да бъдат повече от 5-6 пити ДБ покритие. 1 съвет от мен- не ги разширявай с основи, търси за първото разширение ПОНЕ по 1 плодникова пита изградена. Основите за 2-ро и 3-то разширение. Незнам какво те учат твоите помощници, нолично според мен е това.
    Смятам да започна да работа през март за да мога да ги развия и разширя до май месец. Мисля да работя с преградна дъска,а колкото плодниковите пити също имам обещани няколко за развитие на моите семейства .

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
    Ако ВСИЧКО знам и МОГА , няма да съм в във форума. Не ме иронизирайте ,подигравайте и т.н. не забравяйте , че и вие от тук сте тръгнали . Я наследени я сами да сте си ги взели ...
    Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Емко Виж публикацията
    Ако ВСИЧКО знам и МОГА , няма да съм в във форума. Не ме иронизирайте ,подигравайте и т.н. не забравяйте , че и вие от тук сте тръгнали . Я наследени я сами да сте си ги взели ...
    Давай спокойно напред. Иронията се поражда от това, че ти много често казваш, че знаеш много, четеш много, а задаваш някакви елементарни въпроси, които ако четеш задълбочено - подчертавам - както ти сам казваш, то няма да има проблем да ги знаеш отговорите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Емко, ако взимаш изградени рамки от всякаде не се знае каква болест ще си навлечеш, ако може даже първата година смени всички плодникови рамки. Има една поговорка; много баби,хилаво бебе.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Има една поговорка; много баби,хилаво бебе.
    Много вярно. Ама то като ви чете - изобщо няма да си купи пчелни семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Много вярно. Ама то като ви чете - изобщо няма да си купи пчелни семейства.
    Да, така е. Но ако не чете за да напредва ще ПИТА постоянно като теб.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Да, така е. Но ако не чете за да напредва ще ПИТА постоянно като теб.
    Ха ха -аз питам или за сверяване или да става раздумка. Като гледам от пост 35 доста го объркахте с този градеж на пити.Вече бърка плодник с магазин.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ха ха -аз питам или за сверяване или да става раздумка. Като гледам от пост 35 доста го объркахте с този градеж на пити.Вече бърка плодник с магазин.
    Да, обърква се но постепенно ще се научи. Те новите пчеларчета каквото им кажеш и са готови. Ето например, ако им кажеш, че може да летят с метла и току виж някой хвръкнал.

Наблюдател
    Регистриран
    27.04.2014
    Колеги, а какво смятате за идеята да се градят пити без восъчни основи само рамки с телове? След един момент на например 2 3 плодникови рамки с търтеев градеж ще спрът ли ?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    .Вече бърка плодник с магазин.
    Ама как няма да ги бърка при такъв голям поток от информация за отрицателно време.Явно това студено време благоприятства за седене пред компютъра и писане ,писане.Да, това е добре.Но дайте му малко време да асимилира прочетеното,защото той започна да приема всичко–дори и тези практики които се самоотричат.Същественото е силна паша/ако я няма–яко хранене/ и силно семейство/стеснено максимално + основа за градеж/,но не сега.Да напълни плодника,а магазина е лесен за пълнене.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •