Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Мисля да сложа питките за подхранване,До колкото знам трябва да се сложи над плодниковите рамки. Питам ви понеже сага е студен да не смръзна нещо пчелите докъде слагам питките .Трябва ли да чакам някакви определени градуси на времето ?
    Абе на минус 15-20 не е препоръчително за отваряне......слагай по обяд-след обяд...да ОМЕКНЕ малко. Гледай да са хубаво разточени че да не повдигат таблата. Като ги сложиш натисни после таблата хубаво че да си ЛЕПНЕ там където си е била преди повдигането. Ако не прилепне хубаво таблата си приготви вестници да напъхаш където останат процепчета.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Абе на минус 15-20 не е препоръчително за отваряне......слагай по обяд-след обяд...да ОМЕКНЕ малко. Гледай да са хубаво разточени че да не повдигат таблата. Като ги сложиш натисни после таблата хубаво че да си ЛЕПНЕ там където си е била преди повдигането. Ако не прилепне хубаво таблата си приготви вестници да напъхаш където останат процепчета.
    Гледам че има Храна за пчели-с витамини,, против нозематоза . мисля да сложа такова че не третирах за нозематоза
    http://pchelar.biz/index.php?route=product/product&product_id=84

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Гледам че има Храна за пчели-с витамини,, против нозематоза . мисля да сложа такова че не третирах за нозематоза
    http://pchelar.biz/index.php?route=product/product&product_id=84
    От 6 години не давам нищо против Нозема. Нямам мнение. Ама щом си решил-слагай. Никой няма да отиде и да ти оправя кошерите, както си оправиш-така ще бъдат.

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    От 6 години не давам нищо против Нозема.
    А преди това, какво си давал против Нозема?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    А преди това, какво си давал против Нозема?
    Хе преди това нямах пчели.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Искам да ви попитам дали съм сгрешил с направеното от мен преди 4 дена. Времето беше доста топло и реших да ги отвора запасите от мед около кълбото бяха на нула и аз направих следното тези почти празни пити ги изместих към края, а от там взех непипаните пити с мед и ги сложих на тяхното място. С идеята ми кълбото да не се раздели на две за да отидат да вземат запасите от крайните пити и така да умрат на две малки кълба. Но пък си мисля, че на тези пълни пити дали ще се захване кълбото или просто съм го изместил с празните пити в другия край. Ще се радвам да изкажете вашето мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Пчелите си знаят работата, ако са искали в това топло време да са пренесли запаси. Ако няма къде да се хване кълбото направо убиваш кошера, за това не се пипа когато не си сигурен. Хубаво е да придвижиш запаси в близост до кълбото, но не в кълбото.

П.С. Вчера гледах един кошер и имаше пренесен мед в периферията на кълбото.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Пчелите си знаят работата, ако са искали в това топло време да са пренесли запаси. Ако няма къде да се хване кълбото направо убиваш кошера, за това не се пипа когато не си сигурен. Хубаво е да придвижиш запаси в близост до кълбото, но не в кълбото.
    Всичкия мед в кошера сега е на “кокал“ освен ако е от джанки или акация. Февруари не е като Октомври.........няма толкова пчела.....и не се пренася толкова лесно...........

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Искам да ви попитам дали съм сгрешил с направеното от мен преди 4 дена. Времето беше доста топло и реших да ги отвора запасите от мед около кълбото бяха на нула и аз направих следното тези почти празни пити ги изместих към края, а от там взех непипаните пити с мед и ги сложих на тяхното място. С идеята ми кълбото да не се раздели на две за да отидат да вземат запасите от крайните пити и така да умрат на две малки кълба. Но пък си мисля, че на тези пълни пити дали ще се захване кълбото или просто съм го изместил с празните пити в другия край. Ще се радвам да изкажете вашето мнение.
    Можело е да ги тръснеш да си паднат там където е кълбото. Топло е ще се захванат пак за питите, споко. А също е можело да надраскаш малко тия пити дето си вкарал..... А аз ако бях-щях да извадя маломедните извън кошера. Иначе добре си направил....макар и по-бавно, те ще си разпечатват и ще си похапват, колкото им е нужно.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Можело е да ги тръснеш да си паднат там където е кълбото. Топло е ще се захванат пак за питите, споко. А също е можело да надраскаш малко тия пити дето си вкарал..... А аз ако бях-щях да извадя маломедните извън кошера. Иначе добре си направил....макар и по-бавно, те ще си разпечатват и ще си похапват, колкото им е нужно.
    А ако е имало пило? Тогава какво става? Точно това от което той се страхува да не се получи.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •