Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
При създаване на конфедерацията се говореше за пълна прозрачност. В този дух мисля, че е редно да ни запознаете с най-важното от ежеседмичните ви заседания в работната група по програмата.
Въпреки личните ми емоции, ще ти отговоря на този въпрос. Явно Ганчо ви държи в пълно затъмнение, и ти не можеш да си сдържиш любопитството.

Накратко - вече имахме няколко заседания, и във всичките тях се приемаха или отхвърляха различни предложения на различните пчеларски организации. В общия случай служителите на МЗХ, ДФЗ, БАБХ и т.н. играят пасивна роля в тези обсъждания. Споровете и ударите под кръста си ги разменяме самите пчелари. Държавните служители само ни завръщат, когато се предложи някаква глупост, несъвместима с изискванията на Евросъюза. Самата програма вече претърпя не знам колко версии. На всяко едно заседание правим поредните мазали - трием нещо прието и добавяме нещо ново. Като цяло се забелязва голяма пасивност от определени представители на пчеларите и голяма активност от други. Представителите на КБП и БПРА са сред активните, а Ганчо е сред пасивните. На доцента пък въобще не сме му виждали очите - само заема бройка в работната група, която бройка можеше да бъде дадена на някой друг по-голян активист - например Ростислав от Стара Загора или на някой активист от Пловдивската група.

При обсъжданията всички пчеларски лидери уж наистина защитават интересите на пчеларите, лошото обаче е, че те не знаят какви са тези интереси в действителност. И това е така, защото повечето си нямат собствени членове и плещят глупости само от позицията на собствените си разбирания кое е правилно и кое - не. В общия случа ние пчеларите демонстрираме една ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ. Представителите на държавните служби ни гледат сеира и се чудят как да ни угодят. От време на време успяваме да ги извадим от равновесие с някой бисер, и се започват кавги на висок тон, но като цяло текстовете на програмата постепенно започват да се изглаждат.

Ако толкова ви е мерак, в следващия постинг ще ви публикувам последната версия на програмата. Трябва обаче да сте наясно, че каквото и да прочетете в нея, това няма да е за последно. Аз лично се притеснявам от нещо друго - самите пчелари нямат единодушие по много от подробностите на програмата, така че какъвто и текст да ви предложа, той моментално ще стане обект на нападки и оплювки от някого. Това вече сме го играли няколко пъти във форума. Няколко пъти се опитвах да ви взема мнението, и ползата от това всеки път беше на практика нулева. Наскоро пак опитах и събрах само негативи. При това положение няма как да се работи. Искам или не - ще трябва да подлагам всички мнения на пчелари на гласуване в някаква анкета, като достъп до нея ще имат само членовете на КБП. Това е единственият начин да се вземе демократично решение по въпрос, в които няма единомислие между отделните пчелари.