Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 114

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Въпрос от Скайп: Ще пуснете ли анкета с цел да се види истинското отношение на пчеларите към извеждането на пчелините от населените места. Това да е мотив за нова, корегираща декларация.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Въпрос от Скайп: Ще пуснете ли анкета с цел да се види истинското отношение на пчеларите към извеждането на пчелините от населените места. Това да е мотив за нова, корегираща декларация.
    Няма смисъл - вече си научих урока. Повече от ясно е, че декларацията трябва да бъде КРАЙНА по своята същност. Може да не ми харесва това, но ще се съобразя с мнението на пчеларите, независимо дали то е правилно или не, и независимо от това до какви последици ще доведе. Последния абзац от декларацията ще бъде махнат и тя ще бъде подадена още веднъж. Ако искате още нещо да се променя, сега е времето да го кажате.

Искам само да ви намекна, че всичките критики бяха от хора, които НЕ СА ЧЛЕНОВЕ НА КОНФЕДЕРАЦИЯТА. На практика не би трябвало да не се съобразявам с тяхното мнение. Самите членове не ме критикуваха, което означава, че мълчаливо се съгласиха с декларацията. Ако въобще искате да организирам истинско гласуване, то тогава това гласуване ще е САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ. И аз ще трябва да се съобразя с тях, а не с вас. Имайте го това предвид следващия път, когато пак започнете да ме натискате за поредната глупост:

Аз съм отговорен само и единствено пред членовете на конфедерацията.
    Давам отчет само и единствено на членовете на конфедерацията.
    Съобразявам се с мнението само и единствено на членовете на конфедерацията.
    Слушам и изпълнявам желанията само и единствено на членовете на конфедерацията.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    Аз съм отговорен само и единствено пред членовете на конфедерацията.
    Давам отчет само и единствено на членовете на конфедерацията.
    Съобразявам се с мнението само и единствено на членовете на конфедерацията.
    Слушам и изпълнявам желанията само и единствено на членовете на конфедерацията.
    Така и е редно! Отново да кажа "според мен".
    Бях писал, че КБП трябва да защитава само интересите на членовете си, но не си спомням в коя тема беше.(има го някъде)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    До преди 1,5година имах десетина кощера в двора си,но миналия май с мъка се разделих с тях....Проявиха такава агресия,че от обят до мръкване всичко живо надупчиха в радиус от 70-80м.от къщата.Просто обикаляха(непрекъснато) около къщата и "поздравяваха" всичко живо.Добре,че своевремено успях да се обадя на съседите да приберат децата(2-3 годишни).Пешеходците и колоездачите и те получаваха ваксина,а аз можех само да ги предопреждавам през прозореца на къщата.Щом отворя прозореца веднага налитаха по няколко.Направо изпадах в ужас,като си помисля,че бабите могат да изтърват децата на вън.Мераклиите да купят кошерите бяха предварително предупреждавани да идват екипирани,но....след това се връщаха с екипировка.......Оплакваният от съседите започнаха и зачестяваха месец по рано.Реших,че до сутринта трябва да оттърва съседите от пчелите.Продадох ги.
    Та мнението ми е,че в по оживените населени места не трябва да има пчелини.

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Съгласен сам и винаги съм реагирал остро на опитите за реклама, която се опитват да си правят един хотел насред София и няколко пчеларя със здравето на посетителите на въпросния хотел, който "храни" гостите си със собствен " биологичен" мед от покрива- питах дали това/хотела/ е 5 звезден животновъден обект и надлежно е регистриран в БАБХ, кой ще носи отговорността за един смъртен случай от анафиктичен шок от местната софийска "биологична" пчела, убила случайно чужд гражданин! Разбира се, отговорността ще да е .....на всички редови български пчелари! Имам опит с оглеждане на кошер в лекарски кабинет близо 2 години, пчелите си излизаха свободно през направени отвори в стената и се развиваха нормално, но прецених, че може пациентите ми и да не дишат "кошерен въздух", но да съм спокоен, че няма да стане беля. За тези две години не е имало случай на ухапване от пчела, /освен мен, когато ги отварях/ но защо поликлиниката да стане "медиен" цирк!
    Но селата, свободни от хора, да ги лишим и от пчелите е престъпление!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Въпрос:
    Имате ли намерение да използвате координаторите на клоновете за търговски представители за продажба на майки, отводки или друг вид търговска дейност?

Не. Няма как това да се случи, защото координаторите на конфедерацията ДОБРОВОЛНО ще изпълняват тази длъжност, без труда им да бъде заплащан. При това положение няма как да им се разпореждаме да правят каквото и да било против тяхната воля. По-скоро те ще изпълняват само доброволни дейности, за които са абсолютно убедени, че са в полза на цялата конфедерация.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    ВЪПРОС:
    Имате ли намерение да ставате едър прекупвач на мед?

В миналото имах намерение и все още не съм се отказал, но засега тази идея съм я поставил в режим на изчакване поне за още 2-3 години. Имам си други по-важни краткосрочни цели, като например достигането до 5000 семейства и овладяването на технология за тяхното индустрално отглеждане. Паралелно развивам хардуерни, софтуерни и информационни проекти в областа на пчеларството, и следващите две години мисля да си концентрирам усилията основно в тях.

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    До преди 1,5година имах десетина кощера в двора си,но миналия май с мъка се разделих с тях....Проявиха такава агресия,че от обят до мръкване всичко живо надупчиха в радиус от 70-80м.от къщата.Просто обикаляха(непрекъснато) около къщата и "поздравяваха" всичко живо.Добре,че своевремено успях да се обадя на съседите да приберат децата(2-3 годишни).Пешеходците и колоездачите и те получаваха ваксина,а аз можех само да ги предопреждавам през прозореца на къщата.Щом отворя прозореца веднага налитаха по няколко.Направо изпадах в ужас,като си помисля,че бабите могат да изтърват децата на вън.Мераклиите да купят кошерите бяха предварително предупреждавани да идват екипирани,но....след това се връщаха с екипировка.......Оплакваният от съседите започнаха и зачестяваха месец по рано.Реших,че до сутринта трябва да оттърва съседите от пчелите.Продадох ги.

Обяснявам защо не съм съгласен. Има причина за подобна агресивност и тя според мен може да бъде отстранена. Няма да се впускам в подробности каква е и как. Ще кажа само едно: В центъра на града ни има два пчелина от по 60 и 30 семеиства. Растоянието между тях е 150 м. От 30 години живея до тях и познавам единия пчелин. Никой още не се е оплакъл от ужилвания нападения и др. Има начини които са заложени в закона и такива които коректно могат да се заложат и да няма проблеми. Хайде да не се правим на"по-католици от папата". А то в днешното време си отглеждаме децата и нас самите под един "затворен купол" . Без пчели, оси, бактерии, вируси и др., които обаче реално съществуват. Излизайки извън този "купол" никой не ни предпазва от тях. Срещата ни с тези " същества", тогава е фатална. Т.е. тази стерилна среда е огромния проблем на днешното общество. Така че, вместо да "изпишем вежди, ще извадим очи".

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Кошерите ми бяха разположени на отстояния съгласно закона,дори и повече от изискванията,но.....Бащами( лека му пръст) си имаше столче до най близкия кошер дори си говореше с тях въпреки,че никога не е гледал пчели.Аз няма да обяснявам защо пчелите са проявили агресивност,но ще спомена само,че"който е застанал срещу прогреса" бива помитан...И на мен не ми харесва,но това ще се случи рано или късно.Дори бих препоръчал на кофедерацията,която се състои предимно от индустриални пчелари да "изтъргува "скъпо и пре скъпо изкарването на пчелите извън населените места докато не е станало късно....ОХ знам какво ме очаква.

И сега кошерите ми се намират в дворовете на две села.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    След участие в Плевен, сега в Пловдив - Конфедерацията ще уважи ли и Пчеломания в Добрич 26-28 март?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •