Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 159 ПърваПърва ... 1119202122233171121 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 1589
    Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик

Wink

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен от 43 коешера, 42 са ударили горна летва. Значи всички са "откачени" и един е надзирател на лудницата.
    Да знаеш, че туй е нещо като правило явно... При мен са 19 от 20.
    А бе колеги да не са се издухали директорите на лудницата?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Като са точно под горната летва не има се притеснявам. Като излезе върха на кълбото над летвата пак не им се притеснявам. Притесненията ми започват като надникна в студено време (около и под нулата ) и ги видя лепнати на таванката. Тогава си е време за питки, задължително.
    Ако има мед в страни, също не би трябвало да не се притесняваш. Ако искаш ще ти кажа и защо.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако има мед в страни също не би трябвало да не се притесняваш. Ако искаш ще ти кажа и защо.
    Искам.

Много колеги казват, че се местело кълбото назад. Аз такова нещо не съм наблюдавал. Стоят си в предната част на питите и си гледат малкото пило там и това е. Като е малко по топличко си попренасят обаче меда става все по далеч от тях и се правя на корав докато не кажат, че се очаква една седмица студ и удрям питките.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Като са точно под горната летва не има се притеснявам. Като излезе върха на кълбото над летвата пак не им се притеснявам. Притесненията ми започват като надникна в студено време (около и под нулата ) и ги видя лепнати на таванката. Тогава си е време за питки, задължително.
    Аз се притеснявам когато видя кълбото че е в задния край на корпуса. Иначе и да са на тавана знам че имат мед на зад. И това се гледа задължително под 0та.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Искам.

Много колеги казват, че се местело кълбото назад. Аз такова нещо не съм наблюдавал. Стоят си в предната част на питите и си гледат малкото пило там и това е. Като е малко по топличко си попренасят обаче меда става все по далеч от тях и се правя на корав докато не кажат, че се очаква една седмица студ и удрям питките.
    Ааааа, и ти чакаш значи? Та така. Аз не слагам питки. Това ми се е случвало преди доста години да слагам питки, като аз си месих тестото на ръка. Сега някой ще каже за 5-6 кошера какво толкова. Ха, ха... не са 5 -6. Та млад, луда глава и започнах. Направих ги, но след това ме боляха ръцете, няма мускул, няма стави, няма кости - всичко ме болеше. Сега с пушка да ме карат да ги правя - не, не и не. Оставям им меда в плодниците и до пролетта. Тази година имам загинала само една отводка която не си я биваше още есента, но аз не събирам две в едно. Който е кадърен - живее, който не - хайде при чичо му Дарвин да учи естествения подбор.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Искам.

При мен тръгват на зад когато няма от къде да пренасят мед (когато останат много малко запаси) иначе имат ли възможност няма да мръднат от предния край.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Който е кадърен - живее, който не - хайде при чичо му Дарвин да учи естествения подбор.

Абе да ти кажа аз на естествения подбор не мога да разчитам да ми храни семейството. През зимата помагам с каквото мога, през активния сезон аз решавам кой да жиевее и кой .......

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    От броя кошери съдя, че пчеларстваш отдавна. Аз съм от скоро, но ще си позволя да споделя.
    Щом говориш за венец при Л.Р., предполагам че ги държиш на един корпус. Заради топлата есен, че даже и зима / студа хвана след нова година/, венеца може да е дошъл малко и трябва да вземеш мерки /питки/.
    Аз ги зазимявам на два корпуса. Горния е пълен с мед, а долния празен. Въпреки това се качват горе, но това не ме притеснява и нямам никакви проблеми. Меда от плодниковите корпуси се превръща в пило чак през април. До тогава си го има. Е, опита ми е от 4 години и то с 1, 3, а тази есен зазимих и 7 отводки - Общо 10, така, че може да не е общовалиден . Успех.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Абе да ти кажа аз на естествения подбор не мога да разчитам да ми храни семейството. През зимата помагам с каквото мога, през активния сезон аз решавам кой да жиевее и кой .......
    Аз съм против това ранно хранене. Мисля, че е само губене на време и средства. Аз като не се вживявам толкова мислиш ли, че изкарвам по - малко мед, и че моите семейства са по - слаби от на който и да е колега? Говоря приятелски. Да не си помислиш нещо?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Ако имат достатъчно мед в кошера не мисля, че биха умрели от глад. Имат достатъчно топли дни да си пренасят меда където им е нужен. Преди им слагах мед в хранилките и за 20-30 дни си го примъкват. Щом го вземат от хранилката, няма причина да не го мъкнат и вътре.

А дали нещо не ги привлича на таванката?

Страница 21 от 159 ПърваПърва ... 1119202122233171121 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •