Има "откачени" семейства които правят разни щуротии ама, това с пилото ми е малко невъзможно. Аз примерно имам три откачалки в момента които си имат мед, но още в началото на декември си премахнаха венците. На тъмни пити са, среснени, центрирани аба всичко име е 6+. Качени са на таванките и това е. Правих си разни експерименти с тях за да видя как ще ги надхитря за да си слязат където им е мястото ама, НЕ, на таванките са все едно няма грам мед в кошера. Размествах пити, давах пити от другаде, давах инверт, подредих на единия на ново целия корпус. Махна си венеца и пак на таванката. Сега им шибнах по една питка и толкова. Предадох се.
Познат ми каза, че имал такива майки,разхвърля пилото по рамките, но го е наблюдавал пролетта. То си е за радост, че се е отървал от тях.
rosty_az, къде ги махат венците, или ги изяждат.
Моите всяка зима са горе, въпреки пълните пити с мед и нямам никакви проблеми. Ако твоите откачалки са като моите, значи всичко е наред.
С тези аномалии във времето, като се редуват една седмица лято и една седмица зима и толкова цъфтяща растителност е възможно всичко. Аз не вярвам да са местени пити въпреки че така изглежда.
Колко спам написахме за един тъп коментар, някой път говоря преди да помисля.
Според мен ги махат. Защото, като го преподредих единия хубосник го оставих в средата със 4 пити с по 7-8 см венец и след десетина дни венеца го нямаше. Налях им енверт малко преди коледа по 2-2,5 кг за да си направят сами венец ама те го шибнаха някъде другаде ( нямаше възможност да ровя за да видя къде) и пак на таванката. Ама не са леко над рамките ами са яко горе на единия и част от кълбото му беше влязло в хранилката![]()
И какво излиза? Майката снася малко тук и току хуква и през две пити пак започва? Снася какво снася и пак се премества през две - три пити? Тези пчели сигурно са прочели темата за конспирациите.![]()
Като са точно под горната летва не има се притеснявам. Като излезе върха на кълбото над летвата пак не им се притеснявам. Притесненията ми започват като надникна в студено време (около и под нулата ) и ги видя лепнати на таванката. Тогава си е време за питки, задължително.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))