Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 101 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 1002
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    След преварка ......! Винаги я докарвам до 52 гр, ! Влиза в бурето ,за да види лесно ли е да се стои в буре ! Бурето след 5-6 месеца си е пийнало и то и е на 48- 49 гр, ! От там насетне до желания градус ! За мене и според технолог ,аромата идва около 42-43 гр, ! При гроздовата е 47-48 , нямам голям опит !
    Всяко уравняване с преварена изворна вода от Стария Балкан !

P.s. При равна температура , бавно с разбъркване !
    Колега, нямаш опит но си тертеплия.Твоята докато седи в бурето, моята свършва.Лошото е, че при мен на три години -веднаж бера джанки.Добре, че продават сини сливи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега, нямаш опит но си тертеплия.Твоята докато седи в бурето, моята свършва.Лошото е, че при мен на три години -веднаж бера джанки.Добре, че продават сини сливи.
    С гроздовата !!! Стария Балкан ражда всичко ,та и малко грозде ! Опит малко:30 години джибри !!!

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    ОТБОРА, ЗДРАВЕЙТЕ,

Когато ми се наложи преди няколко години да корегирам бях взел доста марки мин. вода. При мен се получи с Девин изворна (с розовият етикет), но гледам да не падам много с градусите. При по-нисък градус се усещат ароматите, търся компромисно решение. Гледам на мен да ми харесва! Гостите ако не им харесва ще пият по-малко. МАЙТАП! Когато съм черпил, или давал на някой, повечето казват, че им е силна. Въртя се около 45-48 градуса.

поздрави и НАЗДРАВЕ! Отивам да си долея, оппппа, изпил съм я, да си налея една за лека нощ! Г. Георгиев

Ново изображение 640.jpgDSCF0548.jpgDSCF0550 640.jpg
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Тянка не си ме разбрал правилно. Домашната гроздова ракия е супер, но гроздова не джиброва и ако я забравиш минимум за една година в някое дъбово буре става еликсир- на оная ти работа да капне да я оближеш.
    Адашко ,ако я забравиш за повече от една година??А това на снимките класиката в жанра.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Адаш твоя кът за свещенодействие наистина е класика. Ако можеш да я забравиш 5-10 години още по-добре, но трябва да е в уморено буре.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    А моята жена преди малко вика- за салата има ракия, но какво ще ядем?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    А моята жена преди малко вика- за салата има ракия, но какво ще ядем?
    Тя има какво да яде, ами ти ще стоиш само на салата и ракия и на туй отгоре ще си изморен.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Слънчо, ако си мислим за едно и също вече не го яде! Пък и яз са назландисвам! Виж ракията е друго нещо. С нея си лекувам умората. Примерно върна се в къщи, кача се на тавана и почвам да се чудя какво да кусам от това дето са пратили колегите.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Слънчо, ако си мислим за едно и също вече не го яде! Пък и яз са назландисвам! Виж ракията е друго нещо. С нея си лекувам умората. Примерно върна се в къщи, кача се на тавана и почвам да се чудя какво да кусам от това дето са пратили колегите.
    Даааааа, явно тук ще се гладува и ще се пие само ракия със салата. Е, пак е нещо.

Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Адаш твоя кът за свещенодействие наистина е класика. Ако можеш да я забравиш 5-10 години още по-добре, но трябва да е в уморено буре.
    Адашко,едното е седем ,другото е пет.На година губят 3-3,5 литра

Страница 34 от 101 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •