Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 59 от 72 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 581 до 590 от общо 718
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Хората са програмирани да се "роят" през всеки 9 месеца. Защо не се "роят"?
    оти тая работа сака пари! ма има разлика между размножителен и инкубационен период

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А протеин - защо?
    Защо ли кръчмите не са спестовни каси?!
    Богати вноски щях да ползвам в старостта си!

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    @ Василевса.
    В пост 572, колегата е сложил счупен линк. Ако ми кажеш защо си му вдигнал ръчичка обещавам повече да не се бъзикам с тебе.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    @ Василевса.
    В пост 572, колегата е сложил счупен линк. Ако ми кажеш защо си му вдигнал ръчичка обещавам повече да не се бъзикам с тебе.
    Ако знаеш пък как ме вълнува дали ще ме бъзикаш. Като ти гледам постовете бая бъзик може да излезне от там. Ма коментирам само по темата.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Да прави си. Белтък и протеин са синоними. Визирах белтъка и жълтъка в яйцето на птицата. Хората едното са го кръстили белтък защото е бяло, другото жълтък, защото е жълто.
    В “жълтъка“ има нещо коренно различно, което е различно от „белтъка“.
    Говоря за „жълтото” а не за „бялото“. Ако има доктори пчелари, че ви попилеят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    А, пчелите изобщо не са програмирани за роене. Задай си въпросът, защо пчелите не се роят всяка година?
    Ако пчелите бяха програмирани за роене, щяха да се роят всяка година, но това не се случва
    Т.е. има причина и …………….следствие.
    Задавал съм си го въпроса и съм си отговорил. Роят се когато всичко им е ОК. Под ОК имам предвид многобройно семейство, здрави охранени пчели, благоприятна природа с приток на нектар и прашец.
    И не се рои когато има проблем. Семейството е слабо, няма приток на храна, натискат ги болести.
    Всяко живо същество е прорамирано да се размножава, пчелите също. От друга страна пчелите не са програмирани да генерират огромни излишъци от мед, които някой да им ги взема всяка година. От там идва проблема за нас пчеарите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Ако знаеш пък как ме вълнува дали ще ме бъзикаш. Като ти гледам постовете бая бъзик може да излезне от там. Ма коментирам само по темата.
    Аха , а счупения линк е точно по темата.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Слави ако увеличиш шрифта ще е много добре,сега трябва да взема лупа за да мога да ти чета постовете.Сигурен съм че и колегите са на същото мнение.
    Не го правя нарочно, имам проблем с компютъра, в десният долен ъгъл на сайта можете да увеличите.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Абе хора, гледам ви как спорите и ви се чудя на акъла. Осъзнавате ли че вие спорите какъв е принципа на действие на цветните телевизори, без да имате ни най-малка представа що е това транзистор или интегрална схема. Чул някой че в телевизора има транзистори и веднага си съчинява теория, че тези транзистори са червени, зелени, жълти и сини. И там вътре в телевизора те бягат насам-натам и оцветяват една или друга точка. Друг пък чул че има интегрални схеми и веднага съчинява теория как тези схеми се интегрират една с друга и после интегрално решават откъде ще пуснат тока (какво беще това ток - зелено ли е или кисело?).

Нека да си припомним, че повечето от вас (нас) сме пчелари-практици, и забиването в дълбоки теории, от които нищо не разбираме, само ни прави смешни.

Накратко - механизмите на роенето може да са всякакви, но ние нямаме ни най-малък шанс да ги опознаем в тяхната цялост и дълбочина. Те учените все още не са ги опознали, та ние ли - ха, ха ...... Нас като практици ни интересува нещо друго - КАКВО ДА НАПРАВИМ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА, щото да минимизираме роенето като фактор за загуба на добиви. Аз отдавна съм си взел за мене решение, и си го прилагам без да ми мигне окото. И решението е следното:

Масова и планомерна направа на отводки
    (или делене на семействата на две) и толкова. Какво има повече да го мислим и обсъждаме. Друга алтернатива нямаме, освен може би най-тъпата - да ходим всеки ден на пчелина и да дебнем семействата. Ако някой има излишно време и си смята труда по нула лева на час - нека да го прави това. И аз съм го правил през първата година само за да осъзная колко много труд и транспорт струва това - много повече от получените в бъдеще добиви.

Та единствената ЕВТИНА АЛТЕРНАТИВА е направата на МАСОВИ ПЛАНОВИ ОТВОДКИ във верния момент от време. Това е и за мене въпроса е приключил. Не знам какво повече бистрите, все едно че се надявате да направите откритие, което пчеларските учени все още не са го направили. Повярвайте ми - НЯМАТЕ НИКАКЪВ ШАНС .....

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Абе хора, гледам ви как спорите и ви се чудя на акъла. Осъзнавате ли че вие спорите какъв е принципа на действие на цветните телевизори, без да имате ни най-малка представа що е това транзистор или интегрална схема. Чул някой че в телевизора има транзистори и веднага си съчинява теория, че тези транзистори са червени, зелени, жълти и сини. И там вътре в телевизора те бягат насам-натам и оцветяват една или друга точка. Друг пък чул че има интегрални схеми и веднага съчинява теория как тези схеми се интегрират една с друга и после интегрално решават откъде ще пуснат тока (какво беще това ток - зелено ли е или кисело?).
    Нека да си припомним, че повечето от вас (нас) сме пчелари-практици, и забиването в дълбоки теории, от които нищо не разбираме, само ни прави смешни.

Накратко - механизмите на роенето може да са всякакви, но ние нямаме ни най-малък шанс да ги опознаем в тяхната цялост и дълбочина. Те учените все още не са ги опознали, та ние ли - ха, ха ...... Нас като практици ни интересува нещо друго - КАКВО ДА НАПРАВИМ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА, щото да минимизираме роенето като фактор за загуба на добиви. Аз отдавна съм си взел за мене решение, и си го прилагам без да ми мигне окото. И решението е следното:

Масова и планомерна направа на отводки
    (или делене на семействата на две) и толкова. Какво има повече да го мислим и обсъждаме. Друга алтернатива нямаме, освен може би най-тъпата - да ходим всеки ден на пчелина и да дебнем семействата. Ако някой има излишно време и си смята труда по нула лева на час - нека да го прави това. И аз съм го правил през първата година само за да осъзная колко много труд и транспорт струва това - много повече от получените в бъдеще добиви.

Та единствената ЕВТИНА АЛТЕРНАТИВА е направата на МАСОВИ ПЛАНОВИ ОТВОДКИ във верния момент от време. Това е и за мене въпроса е приключил. Не знам какво повече бистрите, все едно че се надявате да направите откритие, което пчеларските учени все още не са го направили. Повярвайте ми - НЯМАТЕ НИКАКЪВ ШАНС .....
    Ако изхождаме само от комерсиализма си много прав, но това не е така имаме и определен научен интерес. имаме ли нямаме ли шанс времето ще покаже.

Страница 59 от 72 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •