Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Разгънат преглед

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Искам да уточня за пост #514 !
    Там също го написах. Объркал съм феромони с хормони! Пилото излъчва феромони, които от своя чрез връзката мозък/нервна сиситема -> ендокринни жлези, влияе на синтеза на определени хормони, които хормони вече създават бързи промени в тялото.

За прогестерона и естрогена, те винаги действат заедно. За да се развива женският организъм и да е плодовит е най-важно съотношението, трябва са балансирани тези два хормона. Когато този баланс се наруши се появяват проблеми с репродуктивността. При хората е така, нямам съмнение, че при пчелите също е така.
    Понятието феромон много се лансира тук и мисля, че е редно да го дефинираме. Феромон е вещество излъчено от жив организъм, служещо за КОМУНИКАЦИЯ с организми от същия вид. Никъде не съм срещал в биологията под влияние на феромон да се синтезират хормони. Да отговорим на друг въпрос пилото посредством феромони комуникира с кърмачките, би следвало ако е малко да постъпват малко феромонни сигнали и да се намали синтезирането на млечице ако приемем, че действа, тъй като е ненужно. Мисля, че посокат на движение е обратна в следствие на хормоналното действие в случая се синтезират феромони.
    Този пост е редактиран от vasilevsa; 05.01.2016 в 18:53.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •