Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Пак аз да. Само наличие на обем и силна паша може да възпре това състояние, другите мерки са забавяне на процеса, а не възпиране. А да те питам теб как ще възпреш ти роевто настроение. Колегата, долу който твърди за играта на ръба на засадата е прав.
    Комшията има няколко дадан блата и усети че ще се роят по миналата година. И ми каза ще махна маточниците. Аз му казах не ги махай те сами ще ги ликвидират. Заляхме ги със сироп 1 към 1 и им добавихме основи. Сами изтръгнаха маточниците и роенето се прекрати. Той вика откъде знаеше че така ще стане? Ами чета!
    Какво ти е обяснението, че като са безработни искат да се роят, а като ги залееш със сироп спират?

Само да уточня, че заливане със сироп означава много сироп а не буквално заливане на пчелите, да не стане някой фал.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Какво ти е обяснението, че като са безработни искат да се роят, а като ги залееш със сироп спират?
    Не е така. Пак трябва да се повтарям основния първостепенен инстинкт е събирането на нектар, дори е преди размножаването. Сиреч, ако са избързали с развитието си иима голямо количество пчели, а няма паша ще се роят, или са се развили навреме но поради други причини са възпрепятствани да излизат на паша пак, ако няма достатъчен обем пак ще се изроят. заливането със сироп ще помогне при наличие на свободен обем за градеж ако няма обем дори може да ускори роенето. Обем и силна паша това е решението.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Не е така. Пак трябва да се повтарям основния първостепенен инстинкт е събирането на нектар, дори е преди размножаването. Сиреч, ако са избързали с развитието си иима голямо количество пчели, а няма паша ще се роят, или са се развили навреме но поради други причини са възпрепятствани да излизат на паша пак, ако няма достатъчен обем пак ще се изроят. заливането със сироп ще помогне при наличие на свободен обем за градеж ако няма обем дори може да ускори роенето. Обем и силна паша това е решението.

Добре ще си задам въпроса така: Какво ти е обяснението, че като няма паша и искат да се роят?
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Добре ще си задам въпроса така: Какво ти е обяснението, че като няма паша и искат да се роят?
    Кошера е дисбалансиран количество безработни млади пчели, които няма какво да правят, отсъства силна паша и чрез роенето се връща баланса в кошера. Съществува риск за недобро хранене пчелата е много постъпващата храна малко. Да обяснявам процеса на самото роене мисля че е излишно Слави го обясни отлично на дълго и на широко.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Кошера е дисбалансиран количество безработни млади пчели, които няма какво да правят, отсъства силна паша и чрез роенето се връща баланса в кошера. Съществува риск за недобро хранене пчелата е много постъпващата храна малко. Да обяснявам процеса на самото роене мисля че е излишно Слави го обясни отлично на дълго и на широко.
    Благодаря ти за отговора. Крайните ти изводи са верни, но обяснението ти е пълна импровизация. Цитираш един абзац от книгите, но не знаеш защо е така. Отговора на този елементарен въпрос е много по-дълъг и засяга и други аспекти от биологията на пчелата. Когато се появиш във форума обаче става горещо и ползотворно. Роенето ще го бистрим догодина.
    Весело посрещане на всички и НАЗДРАВЕ!
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Благодаря ти за отговора. Крайните ти изводи са верни, но обяснението ти е пълна импровизация. Цитираш един абзац от книгите, но не знаеш защо е така. Отговора на този елементарен въпрос е много по-дълъг и засяга и други аспекти от биологията на пчелата. Когато се появиш във форума обаче става горещо и ползотворно. Роенето ще ги бистрим догодина.
    Весело посрещане на всички и НАЗДРАВЕ!
    Това си е твое мнение, за да не си голословен го обясни, то тук май само няколко хора обясняват тезите си, другите от типа не е така ама нищо не казват само препращат към великия си опит и пчеларски умения.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Това си е твое мнение, за да не си голословен го обясни, то тук май само няколко хора обясняват тезите си, другите от типа не е така ама нищо не казват само препращат към великия си опит и пчеларски умения.
    ОК догодина ще си изложа тезата в една тема теорията на m_pchelari, но ще ми отнеме време защото искам да цитирам конкретни източници а не да се позовавам само на руските теоретици. Не ме слагай под общ знаменател, никога не съм парадирал с опит и умения. Винаги съм бил на принципа, аз знам, че нищо не знам.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Неподходящ момент за сериозна тема.Сега е за да ви е весело посрещането на 2016г.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •