Не е така. Пак трябва да се повтарям основния първостепенен инстинкт е събирането на нектар, дори е преди размножаването. Сиреч, ако са избързали с развитието си иима голямо количество пчели, а няма паша ще се роят, или са се развили навреме но поради други причини са възпрепятствани да излизат на паша пак, ако няма достатъчен обем пак ще се изроят. заливането със сироп ще помогне при наличие на свободен обем за градеж ако няма обем дори може да ускори роенето. Обем и силна паша това е решението.
Кошера е дисбалансиран количество безработни млади пчели, които няма какво да правят, отсъства силна паша и чрез роенето се връща баланса в кошера. Съществува риск за недобро хранене пчелата е много постъпващата храна малко. Да обяснявам процеса на самото роене мисля че е излишно Слави го обясни отлично на дълго и на широко.
Благодаря ти за отговора. Крайните ти изводи са верни, но обяснението ти е пълна импровизация. Цитираш един абзац от книгите, но не знаеш защо е така. Отговора на този елементарен въпрос е много по-дълъг и засяга и други аспекти от биологията на пчелата. Когато се появиш във форума обаче става горещо и ползотворно. Роенето ще го бистрим догодина.
Весело посрещане на всички и НАЗДРАВЕ!
Винаги може по-добре.
ОК догодина ще си изложа тезата в една тема теорията на m_pchelari, но ще ми отнеме време защото искам да цитирам конкретни източници а не да се позовавам само на руските теоретици. Не ме слагай под общ знаменател, никога не съм парадирал с опит и умения. Винаги съм бил на принципа, аз знам, че нищо не знам.
Винаги може по-добре.
Неподходящ момент за сериозна тема.Сега е зада ви е весело посрещането на 2016г.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))