Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 76

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Викай бетоновоза...!
    Как не се е сетил за машина за разточване?!?!

    Колеги да знаете че с бетонобъркачка не става да се месят питки (или поне аз не успях). Като гледам колегата от клипа май прави тестото с доста по мека консистенция, 1кг инвертиран сироп и 4 кг пудра захар определено не могат да се замесят добре по гравитачен начин, трябва си принудително бъркане....

  2. #2
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Мнения
    2,590
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колеги да знаете че с бетонобъркачка не става да се месят питки (или поне аз не успях). Като гледам колегата от клипа май прави тестото с доста по мека консистенция, 1кг инвертиран сироп и 4 кг пудра захар определено не могат да се замесят добре по гравитачен начин, трябва си принудително бъркане....
    Грешна ти е технологията :D
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Този смесител за кайма (и подобните на него изпълнения) би ли се справил подобаващо с месенето на питки?
    http://olx.bg/ad/smesitelbarkachka-z...tml#f110bb5971

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Този смесител за кайма (и подобните на него изпълнения) би ли се справил подобаващо с месенето на питки?
    http://olx.bg/ad/smesitelbarkachka-z...tml#f110bb5971
    Виждал съм подобно нещо за месене на хлебно тесто ,но беше с два вала въртящи се един срещу друг.Тестото се приготвяше доста твърдо ,за източване на кори за баница /машинно/.Това е с един вал няма ли да е като бетонобъркачката?

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    .Това е с един вал няма ли да е като бетонобъркачката?
    Бетонобъркачката бърка на „гравитационен„ принцип (и за това с нея не може да се бърка по сух бетон), а този смесител както и тестомесачките работят на принципа на „принудителното“ смесване, но все пак нека който разбира повече от тази материя да се изкаже.....

  6. #6
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Бетонобъркачката бърка на „гравитационен„ принцип (и за това с нея не може да се бърка по сух бетон), а този смесител както и тестомесачките работят на принципа на „принудителното“ смесване, но все пак нека който разбира повече от тази материя да се изкаже.....
    Принципите ми са мътни.Дано някой те светне да не си изгърмиш парите.Моето мнение е ,че като се сгъсти тестото /захарното/ само ще се върти и изобщо няма да се омесва.Как се казва : успех.

  7. #7
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Мнения
    2,300
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Виждал съм подобно нещо за месене на хлебно тесто ,но беше с два вала въртящи се един срещу друг.Тестото се приготвяше доста твърдо ,за източване на кори за баница /машинно/.Това е с един вал няма ли да е като бетонобъркачката?

    Много точно попадение. Точно с такива месачки се месят питки. Има и бетонобъркачки с два въртящи се вала, които също стават.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

  8. #8
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Мнения
    1,566
    Пчеларски район
    Русенски
    Идеята на форума е да си комуникираме и обменяме информация предимно публично, а не само да "слухтим" нещо да "хванем"...
    Получих лично съобщение от потребител с нула мнения към момента, регистриран преди близо година, което ще публикувам тук в темата и ще му отговоря:
    Цитат Първоначално публикувано от novobraneca
    здр. iskren , имам намерение и аз та си купя тестомесачка. някакъв съвет можеш ли да ми дадеш ?
    И какво слагаш в месачката освен мед и захар , ако не те затруднявам напиши ми и по колко от всичко.
    Предварително благодаря .
    Тестомесачки много. Аз лично бих ти препоръчал да си купиш от един човек от Благоевград, занимава се с рециклиране на тестомесачки, но за съжаление в момента не му откривам обявата в olx-a, може би няма за продаване сега. Като им гледам цените на тестомесачките вървят стабилно нагоре, и скоро ще са доста близки с тези на чисто новите. Друг съвет мога да ти дам - преди да започнеш да я ползваш да провериш нивото на маслото. На моя модел - "Кубратска" на завода Хан Кубрат, нивото трябва да е около 16-18литра(сантиметра). Става всякакво масло, дори и горяло(така ми препоръчаха, но аз си наливам М10Д).
    Ако имаш трифазен ток, подобре си вземи трифазна, срещат се и със подменени мотори(монофазни), въпрос на условия с които разполагаме и личен избор.
    Какво слагам? - на питките с пудра захар аскорбинова киселина(1,5 грама на килограм) и тимол(1грам на 5 килограма) и вода(чай от мента, мащерка, маточина и жълт кантарион - незнам дали снещо помагат, но със сигурност не вредят). Другите(протеиновите) питки са пудра захар и Фийд Бий(канадска добавка, заместител на прашеца) 16-17% или на 10кг пудра захар 2кг Фийд Бий, същото соличество аскорбинова сиселина и вода/чай. Като питките с Фийд Бий ги оставям поне няколко седмиби да "втасат"(не мога да ти го обясня точно защо трябва да се прави това втасване, но така трябва!).

    п.п. Въобще не се свенете да си задавате въпросите, ако има нещо за което искате да питате, някой хора за месец набълват по сто и кусур мнения, други пък са го обърнали на чат и 99% им е спам, тъй, че задавайте въпроси и питайте спокойно!!!

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •