Преди месец насадих в двора 3 дряна, за прашец - нали уж цъфти първи!...само, че много скъпи пущините, по 12лв дръвчето....и понеже растял много бавно, се полакомих да взема по-големи дръвчета, дано се хванат!
Преди месец насадих в двора 3 дряна, за прашец - нали уж цъфти първи!...само, че много скъпи пущините, по 12лв дръвчето....и понеже растял много бавно, се полакомих да взема по-големи дръвчета, дано се хванат!
Див (конски) кестен, от какво се сади? Кестенче? Или издънка?
Ето това засадих.Когато цъфти все едно чуваш море от пчели.Жужат.Идеята ми е тука в моя район да склоня колеги и да я насеем в декари.Миналата година и сега тази съм в процес на събиране на семена.Много добър медонос е.
Вземи да я окосиш и след 45 дена ще цъфне.....И не е "много добър медонос",а превъзходен....
Сега тъкмо започва да цъфти.Много добре се самозасажда това на снимката е на 4-тото самопоникване.Има уредяли площи но като цяло е устойчиво и на студ.Ако се засадят пустеещите ниви с това чудо ще е страхотно.
От кестените, да. Тази година в нашия парк беше пълно с поникнали кестени. Предни години не съм забележил подобно нещо, явно както казва Вълчан е различно всяка година.
Оказа се, че само върха и е изсъхнал. Надолу си изби и съм доволен![]()
При пчелите има мед, защото има ред!
Тази година засях КАРИОПТЕРИС 4 броя много съм доволен от този храст сравнение с лофанта е много по добре. Засях около 40 броя лофант и около 30 оцеляха(тези които бяха на сянка оцеляха). Тази година беше много суха и за около 20-тина дни прецъфтя лофанта ,а КАРИОПТЕРИСа почна да цъфти от средата на август до началото на октомври .Засях и 3 пауловнии само ,но само една се прихвана ,също круша ,синя слива,2 череши ,1 бадем .Имам 2,5 декара точно до пчелинчето и не знам с какво да ги засея,моля дайте съвет ориентирал съм се към ядки(орехи, лешници, бадеми ).
Лешници е добре да са по края на мястото.Не си ли мислил за касис,арония,малини,ягоди и др. да засадиш?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))