Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 354

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Сдобиваш се със семена от акация,вземаш един тензух и две тенджерки,семето го слагаш в тензуха,двете съдини ги пълниш с вода и едната я слагаш да заври.Потапяш тензуха със семето във врящата вода за 2-3 секунди и веднага след това в студената вода.Така повтаряш 2-3 пъти.След това сееш семето на добре обработена почва и си правиш посадъчния материал

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Акацията е като троскота! Почвата около пчелина е песаклива, няма влага след Юни месец, но няма изсъхнали. Садя ги февруари, едногодишни фиданки. Събирам семена и хвърлям в двора всяка година, при обработката на двора. Вадя ги февруари и ги садя.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Петко Станчев Виж публикацията
    Сдобиваш се със семена от акация,вземаш един тензух и две тенджерки,семето го слагаш в тензуха,двете съдини ги пълниш с вода и едната я слагаш да заври.Потапяш тензуха със семето във врящата вода за 2-3 секунди и веднага след това в студената вода.Така повтаряш 2-3 пъти.След това сееш семето на добре обработена почва и си правиш посадъчния материал
    Ако семената са малко то може да се надраскат с остър нож, така че да се вижда бялата семка. Не е лесно понеже семената са малки. По този начин при мен поникнаха всички.
    Поради липса на време и вода изсъхнаха в кофичките.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Моите кошери са на двора ми в с.Градище.Двора ми е два декара и съм го превърнал в овощна градина а между дръвчетата са кошерите ориентирани на юг.От едната страна съм засял храсти които предпазват зимно време от ветровете.Дръвчетата са каквото си пожелаеш-сини сливи,ябълки,череши,кайсии и други.Общо 54 броя и имам два лешника,а комшията до мене има много добър дрян който е на 15год.Почти не остана място, иначе бих посадил още някое.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Уикенда се сдобих с между 20 и 30 големи туфи иглика. Още докато бяха в касетките преди да ги посадя бяха нападнати от пчеличките. С удоволствие ги посадих из двора.

Иначе като цяло този сезон посадих 20-25 акации в края на селото. Отделно благодарение на колегата tihmr в парка на селото посадих няколко декоративни дървета.
    Също посях разсад от китайски мехурник и албиция, да видим какво ще стане.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Тази година, 30 липи, 10 еводии (само да не замръзнат 2017), годжи бери и още други треволяци.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    При мен имам една еводия изсъхнала от насадени есента на 2014 година 3 броя.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    домати , краставици неколко дини и пъпеши а и пипер
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •