ако не са хубави ножовете да каже а не да вземе парите и да не свърши работа той ме изгуби като клиент
ако не са хубави ножовете да каже а не да вземе парите и да не свърши работа той ме изгуби като клиент
Не знам как ви ги точат тея ножове, но аз ги давам на една фирма която има специална машина в Пловдив. Пращат ги до там и после обратно. След процедурата изглеждат като минати на фреза. Остриетата са ПЕРФЕКТНИ във всички отношения. Процедурата струва стотинки на сантиметър.
Аз носих 2 комплекта ножове при майстор Карник и човека си ми каза, че едните са калпави. Но аз си го знаех предварително. Преди тъста ми се грижеше за заточването на циркулярните триони и ножовете за абрихта. Носеше ги в дърводелната на КРЗ Одесос, там си има точилар с нужните машини. Перфектно ставаха, но тъста почина и нямам координатите на точиларя.
За който иска да се справя сам ето едно приспособление https://www.youtube.com/watch?v=SvckHcLN0fc
Колега solaris60 можели няколко снимки на приспособлението което си си конструирал и да ни разясниш как работи?
Ето една снимка на машинката за точене на ножове за абрихт(планя)
CAM00079.jpg
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))