Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 87 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 861
    Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    не зная до колко е вярно но съм чел интервюта на политици в това число и на Желю Желев където казват че Жан Виденов е може би единствения които се е отеглил от поста си и от политиката без да открадне и една стотинка а за така наречената виденова зима не малка вина са имали и обкръжението му, хората на Беров, Сорос и американците..... според мен миналото си е минало а темата стана твърде политическа
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ciko Виж публикацията
    Я кажете какво сте чули от тогава за него? Банкови сметки във фалирала банка, хотели,имоти, фирми големи, или нещо подобно.След като е ограбил парите на Народа и Банките? Дали един, ЕДИН политик за няколко месеца може да свърши всичко това и да си подаде оставката?
    Жан беше политик, но не и държавник. Ако не го бе сполетяло нещастието да стане премиер на една фалирана от Живков държава, доограбена от Мултигруп, с помощта на правителството на Любен Беров, крепено две години от БСП и ДПС, сигурно щеше като съратниците си Янаки Стоилов и Г.Пирински, още да е депутат. А дали е честен и добър, това знаят приятелите и роднините му.

Всеки се е захващал с работа, която не е за него, но не всеки е повличал със себе си цяла държава.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Я кажете какво сте чули от тогава за него? Банкови сметки във фалирала банка, хотели,имоти, фирми големи, или нещо подобно.След като е ограбил парите на Народа и Банките? Дали един, ЕДИН политик за няколко месеца може да свърши всичко това и да си подаде оставката?
    Аз не казах, че е крадец а че е некадърен политик. Крайния резултат за обикновения човек обаче е един и същ. Истинския мафиот беше главния банкер Тодор Вълчев, помните ли го?
    Както се оказва и преди и сега мафията си назначава двете най-ключови фигури в държавата, главния банкер и главния прокурор. С първия крадеш а втория не те закача. И цвят нямат.
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Ето тези неща никога няма да влязат в учебниците, или в масовата преса, защото най лесно е да манипулираш разкрачен народ. С единия крак в соца с другия крачи в бизнеса.

"През 45-годишното си съществуване комунистическият режим в България е фалирал два пъти - през 1960 и 1987 г., и още един път е бил на крачка от фалита през 1978 г. За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, генералният секретар на Българската комунистическа партия (БКП) Тодор Живков еднолично и без да уведоми нито правителството, нито партийното ръководство, е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.ІХ.1944 г."
    "През самата 1990 г. политическите наследници на Живков съобщиха официално за фалита на държавата, като тогавашният премиер Андрей Луканов обяви едностранно мораториум върху плащанията по външния дълг, който се оказа над 10 млрд. долара и за който българските граждани не подозираха."

Ето и линк http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/..._na_komunizma/

Ще си позволя и един съвет към младите колеги. Оставете родителите си да живеят със своята носталгия по отминалата младост, която свързват със соца, направте така че и вие да се връщате един ден към своята младост и да казвате "Ето това аз съм го създал с труд и акъл." Дядовците ни мразеха комунизма, бащите ни го харесват, ние градим свой собствен живот.
    КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ (1878–1908)
    Монета от 1лв
    Ag 835/1000 Тегло – 5 г

ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ (1908–1916)
    Монета от 1лв (1910г - 1916г)
    Ag 835/1000 Тегло – 5 г

Монета от 1лв (1923г)
    Al-Zn-Cu-сплав Тегло – 1.5 г

Монета от 20лв (1930г)
    Аg 500/1000 Тегло – 10 г

Тоест, 1лв от 1978 струва почти колкото 20 лева от 1930. Я...някой се е заигривал с монетния двор.
    Мога да ти покажа реалната стойност на 1лев през годините и да видиш кога как и кой е пипал, но нямам в момента толкова свободно време, че да го сметна на ръка. Това ми беше по-лесно и смятам, че ще ме разбереш.
    Виж цифрите от твоя линк и погледни колко години са ни трябвали, че да стигнем 88-ма. Доколкото помня имаше проблем и 1987-ма се смяташе в дойче марки. Всичко това съм го смятал на ръка в университета, но кой да ги помни цифрите :D
    А ако прочетеш цялата статия, то ще намериш, че в края на 80-те е имало 200 тона златен резерв. Миналата година е бил 40 тона. -> http://www.bolgari.net/todor_zhivkov...sr-el-834.html
    За соца не ми е жал, жал ми е за труда и живота на тези преди мен и че всичко е заграбено и занемарено. Ако дръпна чертата, сигурно ще съм на минус от соца, заради отнета земя, но пък и от царско 3-4-ма дядовци съм вътре и все доброволци. От демокрацията чакам резултатите, но мача е в първо полувреме.

Направо нова тема трябва да се направи, че много далеч отидохме от пчелите.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Абе те всички държави с по- голям от България!?
    Къде отива добиваното злато(и не само) в България.Дали няма нещо общо с намаляването на дълга.......

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Виж цифрите от твоя линк и погледни колко години са ни трябвали, че да стигнем 88-ма.
    От 1988 до 1998, икономиката е над 90 % държавна, сравнение има смисъл да се прави след 2000. Та след 2000 ни трябваха 4 години за да достигнем БВП на 1988, а в следващите 10 постигнахме почти двойно по-висок.

Комунизма успява само в пчелния кошер и Китай. За второто не е сигурно.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    От 1988 до 1998, икономиката е над 90 % държавна, сравнение има смисъл да се прави след 2000. Та след 2000 ни трябваха 4 години за да достигнем БВП на 1988, а в следващите 10 постигнахме почти двойно по-висок.

Комунизма успява само в пчелния кошер и Китай. За второто не е сигурно.
    Съгласен Соца няма да се върне защото е неефективен, но в кошера е планова демокрация с лек вкус на соц
    Да, разрушихме къща и постоихме колиба, а после ни трябваха години, че да излеем отново основите.
    Другите неща ще ти ги обясня на бира, че с кафето ще се задавиш
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Да, разрушихме къща и постоихме колиба, а после ни трябваха години, че да излеем отново основите.
    В друг вариант :не може 50 години да бягаш в грешната посока ,после да хванеш вярната и да се чудиш защо хората са толкова напред.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    Е дано тоя път да сме във вярната посока

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Тази година завод за полупроводници....догодина - за цели проводници!!!

Страница 7 от 87 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •