Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Предполагам че не ми прехвърлят странично, защото ги стеснявам яко. Последно като ги гледах кълбата стърчаха по 2-3 см извън крайните пити (не съм слагал преградни дъски и питите на които е кълбото са отдалечени от стените на корпуса - центрирани са)
    Ти центрираш кълбото без преградни дъски.Ако си ги оставил на 7–8 рамки ,покрити/а това предполагам е така / ,отстрани ти остава въздушно пространство от двете страни по 35–40 мм.Въздуха е по–добър изолатор от дървото,разсейването на топлината от двете страни е почти еднакво и затова вървят отпред–нагоре–назад равномерно от двете страни.Няма как да прехвърлят от страничните,те директно си го хапват от тях ,при такова яко стягане на възела/свиване на гнездото/.Подобно зазимяване бях гледал в един руски сайт–на 2 корпуса,по 6–7 рамки ,центрирани в средата на кошера,без затоплящи встрани .Може би е по–удачен,но не съм пробвал.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 16.11.2015 в 00:38. Причина: грешен цитат

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •