Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Прелките на изток ли ви сочат, че да имате северни пити?
    Моите прелки сочат на юг или югоизток и съответно нямам северни пити и нямам такова пренасяне и информацията че правят нещо такова е нова за мен. При мен се наблюдава по скоро обратното. На север са задните краища на питата и там натрупват повече запас като оставят място за кълбото в предната част на питата и така питата отзад е пълна до дол,у а в предната част е на венец.
    Рости ,при мен прелките са с ориентация югоизток,повечко на изток.Топлата ми страна е югозапад .Направил съм го целонасочено, заради активния сезон .Толкова години не съм имал случай да трупат на студения фланг ,а на топлия да остане гола пита .Затова ,на пролет ги слагам м/у питите с пило, за да подменя меда за следващото зимуване .И така ,всяка година .Не мога да си обясня защо при теб е така ? Не трябва да имаш северна страна ,за да имаш студена .Винаги има една по студена.Това са условности ,а не конкретика .Не ги приемай нещата буквално.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 15.11.2015 в 20:11. Причина: грешен цитат

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •