Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Тия от БАБХ да ти кажат за какво ги правим регистрациите. Аз последната преригистрация и актуализация съм я правил септември, и всичко е отразено.
    Ами какво чакаш, а не вземеш да почерпиш? Това си е истински успех.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ами какво чакаш, а не вземеш да почерпиш? Това си е истински успех.
    (да почерпя)по случай, че администрацията в нашата ОДБХ си вършат работата за която им се плащат заплатите!?!

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    (да почерпя)по случай, че администрацията в нашата ОДБХ си вършат работата за която им се плащат заплатите!?!
    Той е лесен, не употребява алкохол така, че ще минеш тънко.
    Моето ПЧЕЛИНЧЕ пак го няма в този списък. Жалко. А толкова документи попълних. Да бе, все забравям, че живея в СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА.
    Търсих те на solaris60, но не успях да те открия - странна работа.

Във връзка с темата за добивите - преди около 2 години един колега беше споделил част от системата си на отглеждане на пчелни семейства. Той беше казал, че има среден добив от 160 кг с 2 майки, но някои колеги проявиха сарказъм към изказването му и той спря да споделя (в някои от мненията по горе, също се забелязват леки нотки на подигравка). Надявам се този колега да се включи и да сподели опита си в тази тема.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Той е лесен, не употребява алкохол така, че ще минеш тънко.
    При мен всеки може да мине тънко, не само защото не употребявам алкохол. Ха, ха....интересно - следят ми се мненията.

Търсих те на solaris60, но не успях да те открия - странна работа..
    Къде го търси, че не го откри?

Във връзка с темата за добивите - преди около 2 години един колега беше споделил част от системата си на отглеждане на пчелни семейства. Той беше казал, че има среден добив от 160 кг с 2 майки, но някои колеги проявиха сарказъм към изказването му и той спря да споделя (в някои от мненията по горе, също се забелязват леки нотки на подигравка). Надявам се този колега да се включи и да сподели опита си в тази тема.
    Пчелно семейство с две майки са две семейства. Само в арабския свят има малки изключения.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    При мен всеки може да мине тънко, не само защото не употребявам алкохол. Ха, ха....интересно - следят ми се мненията.

Къде го търси, че не го откри?

Пчелно семейство с две майки са две семейства. Само в арабския свят има малки изключения.

Теб да не те удря ток, когато се появи ново мнение във форума - дори и в ранни/късни доби, винаги си нащрек.
    Този пост е редактиран от Niki1313; 12.11.2015 в 00:01.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Теб а не те удря ток
    Специално за тока мога да ти говоря с дни и нощи. А и не само.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Това за малкото вътрешно кошерни пчели съм го виждал, как плодника и магазините седят рехави от пчели а имат по 3 пълни магазина на паша... Същите тези семейства имат уникална стража и пред тях на есен има по над 20 умрели оси и стършели, за разлика от други.... Дони ме разбра!

п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има. По нашия край има хора със стари дадани, не сменят майки нищо не правят особенно и от 20 кошера си вадят по 500-600кг мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има.
    Да не ставам адвокат на Матеев ,но твърдението за 20кг. среден добив се отнася за цяла България.За да няма подигравителни намеци ,"многодобивниците " да пускат някоя подробност в помощ на нискоефективните пчелари.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    [QUOTE=ch.atanasov;75953]
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има. QUOTE]Да не ставам адвокат на Матеев ,но твърдението за 20кг. среден добив се отнася за цяла България.За да няма подигравителни намеци ,"многодобивниците " да пускат някоя подробност в помощ на нискоефективните пчелари.
    Едно от решенията е подвижното пчеларство. Средния добив от 20 килограма може да се умножи по три. При мен тази година средния добив е около 40 килограма /15-18 кг. от рапицата-студено време и 20-25 кг. от слънчогледа, радостта трая само 10 дни и после жегата му разказа играта/.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    За мен добрите резултати идват от съобразяването с комплекс от фактори. Като се почне от избора на място за пчелина и се стигне до техника на работа. При мен "чалъмът" е в това да направя реална оценка на всички фактори и си преценя възможностите (мойте и на пчелите) какво мога да постигна и къде е чертата която трябва да тегля и да не преминавам.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •