Той е лесен, не употребява алкохол така, че ще минеш тънко.
Търсих те на solaris60, но не успях да те открия - странна работа.
Във връзка с темата за добивите - преди около 2 години един колега беше споделил част от системата си на отглеждане на пчелни семейства. Той беше казал, че има среден добив от 160 кг с 2 майки, но някои колеги проявиха сарказъм към изказването му и той спря да споделя (в някои от мненията по горе, също се забелязват леки нотки на подигравка). Надявам се този колега да се включи и да сподели опита си в тази тема.
При мен всеки може да мине тънко, не само защото не употребявам алкохол. Ха, ха....интересно - следят ми се мненията.
Къде го търси, че не го откри?Търсих те на solaris60, но не успях да те открия - странна работа..
Пчелно семейство с две майки са две семейства. Само в арабския свят има малки изключения.Във връзка с темата за добивите - преди около 2 години един колега беше споделил част от системата си на отглеждане на пчелни семейства. Той беше казал, че има среден добив от 160 кг с 2 майки, но някои колеги проявиха сарказъм към изказването му и той спря да споделя (в някои от мненията по горе, също се забелязват леки нотки на подигравка). Надявам се този колега да се включи и да сподели опита си в тази тема.![]()
Това за малкото вътрешно кошерни пчели съм го виждал, как плодника и магазините седят рехави от пчели а имат по 3 пълни магазина на паша... Същите тези семейства имат уникална стража и пред тях на есен има по над 20 умрели оси и стършели, за разлика от други.... Дони ме разбра!
п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има. По нашия край има хора със стари дадани, не сменят майки нищо не правят особенно и от 20 кошера си вадят по 500-600кг мед.
[QUOTE=ch.atanasov;75953]Едно от решенията е подвижното пчеларство. Средния добив от 20 килограма може да се умножи по три. При мен тази година средния добив е около 40 килограма /15-18 кг. от рапицата-студено време и 20-25 кг. от слънчогледа, радостта трая само 10 дни и после жегата му разказа играта/.
За мен добрите резултати идват от съобразяването с комплекс от фактори. Като се почне от избора на място за пчелина и се стигне до техника на работа. При мен "чалъмът" е в това да направя реална оценка на всички фактори и си преценя възможностите (мойте и на пчелите) какво мога да постигна и къде е чертата която трябва да тегля и да не преминавам.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))