Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 164
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Важна е обобщената информация и изводите, които могат да се правят на нейна база.
    Въз основа на така изнесената ОБОБЩЕНА ИНФОРМАЦИЯ, изводите са, че всичко е ПЪЛНА МЪГЛА.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Въз основа на така изнесената ОБОБЩЕНА ИНФОРМАЦИЯ, изводите са, че всичко е ПЪЛНА МЪГЛА.
    Истинските моряци и в мъглата водят кораба, аджамиите и в ясно време го блъскат в единствената скала, стърчаща над водата.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    За какъв ги правихме тогава тия регистрации и пререгистрации на пчелините? За какво си губихме толкова ценно време?
    Цитат Първоначално публикувано от p4elarov Виж публикацията
    Искрене ,но не фигурират и много пчелини който се направиха в последно време и според мен пчелните семейства са много повече просто информацията не е опреснена
    Тия от БАБХ да ти кажат за какво ги правим регистрациите. Аз последната преригистрация и актуализация съм я правил септември, и всичко е отразено.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Истинските моряци и в мъглата водят кораба, аджамиите и в ясно време го блъскат в единствената скала, стърчаща над водата.
    Даааа, затова в България всички сме истински моряци, ръководени от хора, които и скала не им е необходима за да блъснат кораба.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от p4elarov Виж публикацията
    Списъка не е актуален ,
    но Матеев е прав за средния добив от 20 до 30 кг единични семейства дават и по високи добиви ,но сметнато средно от всички кошери цифрата е тая,
    Защо обаче е така. При мен основен причина за появата на такива кошери е роенето и майките. Е колко е просто тогава да се намали бройката на тея "мърши" просто като се започне да се работи с истински майки? По силите ли е на всички да се позаинтерисуваме, разровим и положим малко труда за да се сдобием с истински майки? Еми отговора е ДА. Всеки ден си чешем езиците за едни и същи неща и над 90% от съфорумниците си карат както си знаят и се реве за субсидии и всякакви други пари на готово.

Списъка е малко по пълен но нито една от бройките не ми е актуална нито на колегите на които знам бройките и знам че са ги декларирали.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Тия от БАБХ да ти кажат за какво ги правим регистрациите. Аз последната преригистрация и актуализация съм я правил септември, и всичко е отразено.
    Ами какво чакаш, а не вземеш да почерпиш? Това си е истински успех.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    Направи ми впчетеление, че този човек работи поне с 20л хранилки!
    Също и Матеев както и всички останали, които работят със финландските кошери. А да не забравяме и една голяма група пчелари в България (и аз в това число), които работят със огромни хранилки от порядъка на 5-10 л. Същото се отнася и за всички работещи по технологията на Якофов.

От всичко излиза че 750 мл хранилки май не са много разпространени, а още по-малко пък сред професионалните пчелари извън България.

Добре беше да се погледне какво има в тази голяма хранилка - специално за конкретната снимка - ПИТКА!!!!

А защо финландските кошери са в комплект с такава огромна хранилка? - Ето това е въпрос, чийто отговор досега ако не сте го научили, значи отдавна вече знаете прекалено много за да е имало място къде новата информация да бъде съхранена.
    Все пак аз знам че няма да потърсите отговора във сайта защо се ползват толкова големи хранилки (въпреки че той е ясно написан на няколко места), затова за да ви улесня ще кажа, че хранилката съответства на начина на зазимяване във страните със студени и продължителни зими.

Ами тези 150 кила които написа по - горе си мисля, че са годишен. Ха, ха... дано да не излезнат, че са от една паша.
    Ами аз никога не съм могъл да разчитам на много паши (и като изключим първата ми година като пчелар, през която имаше цели четири!!!) и ако през годината се случат две нормални паши - ТОВА Е СТРАХОТНО, за три пък да не говорим! Често се случваше да има само една ( по-често само на пролет - и което семейство успяло да се развие - събира, останалите духат супата, или пък само втората половина на сезона - както взе да се случва в последно време с промяната на климата) или две половини главни паши ( тръгват обещаващо, но след това секват изведнъж).

Във тази връзка имам една интересна история (мисля че съм я разправял преди години), която ще запазя за друг път така като гледам накъде тръгна дискусията. Аз имам достатъчно време да почакам още и не бързам за никъде. - И както казваше един мой учител по физкултура - "Последните бягат най-бързо" (понеже се опитват да настигнат първите). Щом предпочитате да сте от тези, които да се опитват да настигнат групата - ами, моля, заповядайте.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    ...Има процедура за регистрация, но няма такава за отрегистрация. Важна е обобщената информация и изводите, които могат да се правят на нейна база.
    А, тука си в много голяма грешка!!! Има си процедура по зануляване на ЖО, остава си регистрацията на пчелина, а наличните пчелни семейства са нула. Също така има и процедура по заличаване на ЖО, след което той вече не фигурира във ВетИС.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    От последната снимка се добива доста добра представа за добива.
    Абе аз една пчеличка не виждан покрай тези кули,а пък ако се съди от 2 плодника и 10 магазина би трябвало да има доста пчели.Поне покрай моите с един плодник и 2 магазина си има пчелички поне пред кошерите.Пак да попитам колко пчели са нужни за да могат да обслужват 10 магазина и 2 плодника!

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ами какво чакаш, а не вземеш да почерпиш? Това си е истински успех.
    (да почерпя)по случай, че администрацията в нашата ОДБХ си вършат работата за която им се плащат заплатите!?!

Страница 6 от 17 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •