Ябълките ги меля с машинка за месо без семките и ги слагам в съд в,който може да се бърка ,като при джибрите.След ферментацията(около 4 седмици-зависи и от температурата) прецеждам през тензух и слагам в друг съд,но не плътно затворен за да може известно време да втасва.От десет литрова кофа материал излиза около 7 литра оцет.Друга особеност е,че истинският ябълков оцет е мътен за разлика от тези,които се продават в магазините.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Да помагаме?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Колеги, зимата чука на вратата и е време да поставим зелето там където му е мястото - в бидона
Положението е трагично, защото ме взеха за консервен комбинат "Янко Костов"![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))