Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1686

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Мнения
    1,233
    Пчеларски район
    Русенски
    Ммммм мезенце


    Свински кожички на грил тиган с черен пипер и самардала. За компания на ланското винце.

    сланинки.jpg
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

  2. #2
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Мнения
    3,350
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Ммммм мезенце


    Свински кожички на грил тиган с черен пипер и самардала. За компания на ланското винце.
    Корчев, на някои хора им става нещо затуй, че внимавай когато ги показваш тия неща? Сега ще ме караш да ходя да търся кожички. За да не ми става.......пощянка.

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Мнения
    1,233
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Корчев, на някои хора им става нещо затуй, че внимавай когато ги показваш тия неща? Сега ще ме караш да ходя да търся кожички. За да не ми става.......пощянка.
    Жокер. У Билла ги купих. Ку са свършиле, бегай о аптеката за Ламизил
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

  4. #4
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Мнения
    306
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Венци,този оцет,който показах в горният постинг е от около месец и половина,а този е от 2 години.Като писах мътен нямах предвид като боза. Оцета на тази снимка не е бистър,като сълза,а е мътен като се гледа срещу лампа.Съжалявам, че хвърлих шишето ( щях да го снимам),на дъното имаше 3-4 оцетни гъби.


    rsz_1img_20151026_195805.jpg
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

  5. #5
    Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Мнения
    512
    Пчеларски район
    асеновград
    Този е супер,и на цвят и на бистрота, все пак е домашен оцет и не е филтриран. Точно така трябва да изглежда един ябълков оцет

  6. #6
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Мнения
    2,590
    Пчеларски район
    Североизточен
    Най-добрия вариант се оказа този, но ще видим колко месеца ще издържи зелето.

    200гр сол на 10л вода
    1 глава лук на 10кг зеле
    1 ч.л. кисело мляко на 10л вода
    Витамин C - 2 таблетки от 100мг на литър вода

    12299116_10203788364149574_4825995426482271585_n.jpg
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Мнения
    1,233
    Пчеларски район
    Русенски
    Да кажа и аз за зелето, че вече 10 години нямам грешка...

    60кг зеле
    2.2кг морска сол на едри кристали
    200-300гр хрян на еди резници
    Бидон, маркуч, кофа

    Кочаните на зелките се издълбават с остър нож, след като се махнат повредените и грубите листа. В издълбаните чуканчета се изсипва сол и зелките се подреждат в бидона със солта нагоре. Между зелките се поставят парчета хрян. Зелките престояват 24 часа. Останалата сол се разтваря в 10-20л вода, с която се залива зелето в бидона и се долива вода до горе (моя поема общо 60л вода). След 24-48 часа може да се добавят още 3-4 зелки. Хартисалата "чорба" се добавя при претакането, което се прави всеки ден, най-малко през ден.
    В моето мазе, зелето става за 45 дни и след това като го затвора хреметик трае до април, защото е по-хладно.
    По-топлото е по-бързо във всички направления.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

  8. #8
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Мнения
    990
    Пчеларски район
    русе
    има бистрители - като за бялото вино...бентонит например

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •