Ммммм мезенце
Свински кожички на грил тиган с черен пипер и самардала. За компания на ланското винце.
сланинки.jpg
Ммммм мезенце
Свински кожички на грил тиган с черен пипер и самардала. За компания на ланското винце.
сланинки.jpg
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Венци,този оцет,който показах в горният постинг е от около месец и половина,а този е от 2 години.Като писах мътен нямах предвид като боза. Оцета на тази снимка не е бистър,като сълза,а е мътен като се гледа срещу лампа.Съжалявам, че хвърлих шишето ( щях да го снимам),на дъното имаше 3-4 оцетни гъби.
rsz_1img_20151026_195805.jpg
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Този е супер,и на цвят и на бистрота, все пак е домашен оцет и не е филтриран. Точно така трябва да изглежда един ябълков оцет
Най-добрия вариант се оказа този, но ще видим колко месеца ще издържи зелето.
200гр сол на 10л вода
1 глава лук на 10кг зеле
1 ч.л. кисело мляко на 10л вода
Витамин C - 2 таблетки от 100мг на литър вода
12299116_10203788364149574_4825995426482271585_n.jpg
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Да кажа и аз за зелето, че вече 10 години нямам грешка...
60кг зеле
2.2кг морска сол на едри кристали
200-300гр хрян на еди резници
Бидон, маркуч, кофа
Кочаните на зелките се издълбават с остър нож, след като се махнат повредените и грубите листа. В издълбаните чуканчета се изсипва сол и зелките се подреждат в бидона със солта нагоре. Между зелките се поставят парчета хрян. Зелките престояват 24 часа. Останалата сол се разтваря в 10-20л вода, с която се залива зелето в бидона и се долива вода до горе (моя поема общо 60л вода). След 24-48 часа може да се добавят още 3-4 зелки. Хартисалата "чорба" се добавя при претакането, което се прави всеки ден, най-малко през ден.
В моето мазе, зелето става за 45 дни и след това като го затвора хреметик трае до април, защото е по-хладно.
По-топлото е по-бързо във всички направления.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
има бистрители - като за бялото вино...бентонит например
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))