Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Много добре си схванал идеята,когато няма пило ,или го предизвикаме ИЗКУСТВЕНО-ефекта е поразяващ.Вместо 21 дена,качваш майката с 2-3 пити прясно пило над плодника с тв.преграда-фазер примерно,10 дена след това третираме горе и долу,3 дена след това обединяваме с вестник-махаме фазера
    При това положение долу ще има неоплодена маѝка на 2-4 дена,достатъчно силна да убие старата,и ако не се оплоди...търтовка....по- добре би било да се измени схемата,варианти има много описани ...

Цитат Първоначално публикувано от DimityrG Виж публикацията
    При това положение долу ще има неоплодена маѝка на 2-4 дена,достатъчно силна да убие старата,и ако не се оплоди...търтовка....по- добре би било да се измени схемата,варианти има много описани ...
    А защо си мислиш, че пчелите ще и го позволят? Много по-вероятно е, те да убият тази млада майка, отколкото да и позволят да убие старата работеща.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Много по-вероятно е, те да убият тази млада майка
    Това вече аз няма да го позволя.И двамата знаем защо.

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Това вече аз няма да го позволя.И двамата знаем защо.
    Разбира се, но въпроса е друг.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Да Юрка,следя въпроса.Но защо да бърза с обединяването. След като си е направил труда да изведе майката може да изчака още седмица и ако е рекъл Шефа.....може да експлоатира старата майка поне до края на септември.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Да Юрка,следя въпроса.Но защо да бърза с обединяването. След като си е направил труда да изведе майката може да изчака още седмица и ако е рекъл Шефа.....може да експлоатира старата майка поне до края на септември.
    Ангеле, става въпрос за третиране-масово, Чрез изкуствено отнемане на майката и ОТВОРЕНОТО пило.Но не ,че не си прав,а за това че винаги следва обединение.Разбрахме се.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Само исках да кажа на Димитър, че разсъжденията му са грешни. Иначе варианти много.

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    А защо си мислиш, че пчелите ще и го позволят? Много по-вероятно е, те да убият тази млада майка, отколкото да и позволят да убие старата работеща.
    Защото това е майката която сами са си произвели(а това е неминуемо колкото и да е махнато откритото пило, се има и сред другите пити...и за 13 +3 и +1или 2 дена,няма как да няма излюпена майка на 2-4 дена...)Другата маѝка е чужда и нещата се случват за секунди,именно пчелите го правят в повечето слачай .Затова това е възможно да стане ако новата майка своевременно се отстрани и семеѝството се окаже сиротно и безпомощно..,но това Лалов не беше го споменал иначе не можете да ме убедите просто го знам от горчив опит...

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от DimityrG Виж публикацията
    ТОЗИ вариант го няма описан,и аджеба не се хващай за варианта 13-16 ден ,щото ако ти разкрия и елементарна част от операцията/всъщност направил съм го/няма и да си помислиш,че ще съществува свищевата .....
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    ТОЗИ вариант го няма описан,и аджеба не се хващай за варианта 13-16 ден ,щото ако ти разкрия и елементарна част от операцията/всъщност направил съм го/няма и да си помислиш,че ще съществува свищевата .....
    Е като не разкриваш ,защо изобщо пишеш?Два дена чакам да опишеш нещата като за по- прости хора -да разберем.Е добре -поне кажи ,като третираш с пило ,къде ти е големия ефект.Труда ти едва ли е оправдан.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •