Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    В духа на темата, попаднах и на една друга статия, как италиански индустриални пчелари споделят, че използват ОК два пъти годишно.
    Веднъж през зимата когато няма пило и веднъж в края на лятото чрез изкуствено предизвикване на липса на пило, като затварят Майката в клетка за 21 дена.
    Август и Септември нектара привършва и семействата са в период на произвеждане на зимни пчели.
    Ако опаразитеността с акари е висока , то и нивото на вируси причиняващи зимна смъртност, също са високи.
    Летящите пчели също намаляват след като няма паша и майката е в клетка, и така зимните запаси се съхраняват.

Ставаше дума за ипаряване на ОК.
    Много добре си схванал идеята,когато няма пило ,или го предизвикаме ИЗКУСТВЕНО-ефекта е поразяващ.Вместо 21 дена,качваш майката с 2-3 пити прясно пило над плодника с тв.преграда-фазер примерно,10 дена след това третираме горе и долу,3 дена след това обединяваме с вестник-махаме фазера
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Много добре си схванал идеята,когато няма пило ,или го предизвикаме ИЗКУСТВЕНО-ефекта е поразяващ.Вместо 21 дена,качваш майката с 2-3 пити прясно пило над плодника с тв.преграда-фазер примерно,10 дена след това третираме горе и долу,3 дена след това обединяваме с вестник-махаме фазера
    Това правил ли си го ?Поясни -кога как.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това правил ли си го ?Поясни -кога как.
    Чанко,аз никога ...............И да, правил съм го ,последно потвърждение за мен си бе-18.08-02,09.15г.Как ,нали писах как.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Чанко,аз никога ...............И да, правил съм го ,последно потвърждение за мен си бе-18.08-02,09.15г.Как ,нали писах как.

Това което разбрах до тук е че не си злопаметен.Нямах възможност по това време да следя ежедневно форума ,би ли пуснал линк или поне в коя тема да търся.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    За мен премахването на всичкото пило след слънчогледа и третиране с ОК е по приемливо и си заслужава вниманието.Всичкото пило се слага в малко на брой семейства ,където третирането може да е по сериозно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    За мен премахването на всичкото пило след слънчогледа и третиране с ОК е по приемливо и си заслужава вниманието.Всичкото пило се слага в малко на брой семейства ,където третирането може да е по сериозно.
    Колега,как го виждаш това? При 200 кошера х 6 рамки /около/ = 1200 рамки с пило ,къде ги слагаш?

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Колега,как го виждаш това? При 200 кошера х 6 рамки /около/ = 1200 рамки с пило ,къде ги слагаш?
    Като изолираш майката в плодника на 5 рамки с преградна дъска и ХР и плюс пашата пилото ще е на 3 рамки .При добре подготвени семейства и добра паша при мен след слънчогледа има малко пило.Пилото може да бъде и в 5,6 корпуса или това са 50,60 рамки на едно семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Като изолираш майката в плодника на 5 рамки с преградна дъска и ХР и плюс пашата пилото ще е на 3 рамки .При добре подготвени семейства и добра паша при мен след слънчогледа има малко пило.
    Това само теория ли е?Прощавай не търся да се заяждам.Чудно ми е как намираш време да намериш 200 майки /по това време има много пчели/ ,да ги изолираш ,да третираш и пак да ги върнеш в нормално състояние.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    От горе бе Чанко,отгоре и само ОТВОРЕНО ПИЛО, след 10 дена в основното всичко е излюпено,
    в 398 пост е писано.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    От горе бе Чанко,отгоре и само ОТВОРЕНО ПИЛО, след 10 дена в основното всичко е излюпено,
    в 398 пост е писано.
    Недялко ,ти нали установи ,че съм босичък пък ми пишеш с многоточия и насоки.Нали въпроса ми е породен точно от пост 398.Дай малко по-подробно.И двамата с Радо сте промишлени пчелари.Не е ли по -лесно опушване ,накапване ?Все мисля че метода ви еза 5-10 кошера.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •