Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 151 от 496 ПърваПърва ... 51101141149150151152153161201251 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,501 до 1,510 от общо 4956
    Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    Дай номера на фирмите , които купуват на тези цени . ДНЕС СЕ СВЪРЗАХ С ТРИ ФИРМИ И ОТГОВОРА БЕШЕ ШЕФОВЕТЕ СЕ ВЪРНАХА ОТ ГЕРМАНИЯ И ЦЕНИТЕ СА МНОГО НАДОЛУ. Очаква се събиране на търговците за нови цени. ПОЖЕВЬОМ УВИДИМ.
    Колега според твоя коментар какво да правим да бързаме да пордаваме ли .Оставете ги да си търсят мед на тази цена от 5 -5.2 меда до нова година ще намалее осезателно

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    НЕ МУХАР
    Личи си.
    ..............

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ще стане така,че пчеларите с по големи количества ще гледат да се обединяват и ще гледат да прескочат прекупвачите.Направо ще започнат да търсят фирми на запад с които да се договарят директно.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    Днес чух разговор за износ към Турция на цена от седем лева за количество от около тон. За една две тенекии цена от десет лева.

Забранен
    Регистриран
    15.06.2011
    Пчеларски район
    Община Дулово, област Силистра
    То отдавна трябва да има пчеларски съюзи КОИТО ДА РАБОТЯТ ЗА ПЧЕЛАРИТЕ, а не за собственият си джоб

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от ciko Виж публикацията
    Днес чух разговор за износ към Турция на цена от седем лева за количество от около тон. За една две тенекии цена от десет лева.
    Това не е износ,а захранване на квартална бакалия-на ЧЕРНО.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    То отдавна трябва да има пчеларски съюзи КОИТО ДА РАБОТЯТ ЗА ПЧЕЛАРИТЕ, а не за собственият си джоб
    Който плаща сметката - той поръчва музиката. Докато пчеларските организации (всяка с по един-двама човека членска маса) плащат за всичко от собствения си джоб, дотогава ще продължават да гледат единствено собствените си интереси. Нещо напълно логично, но аз не разбирам защо пчеларите са си въобразили че трябва да очакват нещо друго.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Вноса в Турция на всякаква Аграрна продукция ( плодове, зеленчуци, животни, месо и т.н.) е ЗАБРАНЕН ! ( с изключение, когато някоя фирма получи еднократно разрешение за внос на някакъв продукт)

Тъй като това е контабанден внос и риска си го поема купувача, нищо чудно че предлаганата цена е толкова ниска. Ако всичко мине добре - печалбата може да бъде малко над 300%
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Г-н Дамянов, благодаря за предложението, но сами знаете, че няма как да Ви споделя в публичен форум, който със сигурност и конкурентите ни посещават, на каква цена работим - не е сериозно. А и не виждам причината - какво значение за взаимното доверие има това? Доверие се гради със спазване на дадените уговорки и етика в отношенията. Ние например имаме пълно доверие в нашите партньори по експорт, но нито съм ги питал, нито ме интересува на каква цена продават продукта си.
    Казах каквото имах да казвам. Помислете си дали конкурентите ви не знаят на каква цена сключвате договорите си, след като до нас достига информация. Значението за пчеларите е МНОГО голямо, сега в момента се спекулира на каква цена продавате и колко печалба имате. Мисля, че няма нужда да ви обяснявам точно колкото ви вреди това, защото цената която се споменава е най-вероятно по-висока от реалната (тоест, печалбата ви не е чак толкова голяма).
    За мен цената на която трябва да се продава българския мед е минимум 7 лв/кг на едро и 10лв/кг на дребно. Търсим грешката...
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Здравейте, колеги.От доста време следя и се интересувам от цените на мед в бг и как се формират те.Моето мнение какво е,че в бг има картел който определя цените. Не може 2 години да няма мед от липа а цената да седи 5,00-5,20лв като махнем данъците какво остава.Тая година имаше цена за акацията 8,50лв за 30тона на акацията.Питам господа изкупвачи като има цена 8,50лв за 30 тона защо не може 7,50-8,00лв за по малки количества?Другото което искам да попитам защо не купувате на качество след като правите анализи а на тонаж?Според мен има разлика м/у 30%и 70%, но според мен ви интересува само разликата която си прибирате.
    Другото което ми направи силно впечатление подмяната на амбалажа.Даваш нови тенекии връщат ти стари които не се знае от кой пчелин са и какво се въди в тоя пчелин.Това е същото да си заразен от ебола и да обикаляш света.

Страница 151 от 496 ПърваПърва ... 51101141149150151152153161201251 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •