За да се върнем на темата, ето една идея за чревоугодници:
Понеже "апартаментските реалности" са други, а и продуктите са БГ и като качество и като наличност... малко го преправих...
Начи, първо, поради липса на BBQ, използвах фурната, а поради липса на слайсове бекон използвах гювечетата.
Размесих каймата с кимион, черен пипер и чубрица и я разстелих по цялата вътрешна страна на гювечетата. Опекох на ламарина на газовия 2 патладжана, 2 червени и 2 зелени чушки, както и 2 глави лук (отрязани на половина и както са си с шулюпината). Запържих 1 глава лук, 4 гъби и 2 моркова и 2 домата. Забравих да сложа 1-2 скилидки чесън, но сложих 3-4 сл соев сос.
Върху каймата сложих (почистени и нарязани) печен лук, чушките, патладжан, пържените зеленчуци. Ако имах щях да сложа по 1-2 сл кечъп. Завих краищата на каймата навътре и като тапа сложих по една люта чушка и един резен варена наденица. Пекох без капаците, на 200* , 5-10 минути след като завряха.
Снимки няма. Облизахме си пръстите. Пак ще направя!
п.с. Изядохме 2 хляба да топим получилото се сосче![]()
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Кора , недей така , олигавих клавиатурата .
Започвам да подготвям продуктите и привечер ще стартирам програмата .
Ето и моят ябълков оцет.Продукти-само ябълки.
rsz_1img_20151025_005059 (1).jpg
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Ябълките ги меля с машинка за месо без семките и ги слагам в съд в,който може да се бърка ,като при джибрите.След ферментацията(около 4 седмици-зависи и от температурата) прецеждам през тензух и слагам в друг съд,но не плътно затворен за да може известно време да втасва.От десет литрова кофа материал излиза около 7 литра оцет.Друга особеност е,че истинският ябълков оцет е мътен за разлика от тези,които се продават в магазините.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Да помагаме?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Колеги, зимата чука на вратата и е време да поставим зелето там където му е мястото - в бидона
Положението е трагично, защото ме взеха за консервен комбинат "Янко Костов"![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))