Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 125 от 186 ПърваПърва ... 2575115123124125126127135175 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,241 до 1,250 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това е технологично недоразумение.
    Пробва Джапонската система .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Много интересно как се правят?
    Ми то се иска малко мисъл и ще се сетиш сам.

Автор
    Регистриран
    12.06.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Защото няма как в едни и същи пити да се гледа пило в продължение на 15 години. Килийките постепенно се стесняват и пчелите се израждат, което рано или късно ще доведе до смърт на семейството. Тази смърт е необходима, за да може хралупата да бъде почистена от молци и други гадинки, и след това отново да бъде заселена от нов рой, който да изгради нови бели пити.

Приеми, че в хралупата на едно 100 или 200 годишно дърво роевете измират или избягват поне по веднъж на всеки няколко години, когато питите им станат негодни за пило. Това се е случвало дори и тогава, когато е нямало акар.

Добре,приемам го,но защо за 15 години хралупата не е оставала без пчели? Както казах вече,това е на работата ми,наблюдавам го и се чудя,как по дяволите оцеляват толкова години без третиране?!? А може би излизащия рой отнася голям процент от акарите и младата майка снася по малко търтеево пило,може би това да е причината,но мога само да гадая…

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Пробва Джапонската система .
    Тая система дето е показана на снимката е "присаден лимон върху круша".

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    И защо ти е нужно?
    Заради екзотиката,но само единични бройки. Тази година имах нещо подобно с една отводка,забравена от недоглеждане без преградни дъски с тази разлика,че края на Август имаше 4 рамки ЛР пило и на празното 5 далака от които две/трети с мед и прашец и съвсем малко пило, почти като рой в хралупа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Майтапя се -рибки кльоет хорошо.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Поздравления! В този леген си събрал целия пчелин от 200 кошера! Вярно, че участваш само да трупаш мнения, а егото ти не можеш да го натовариш и в товарен влак. Това обаче те прави още по-смешен!
    Дали може по-добре - може, дали съм постигнал всичките си цели - не, не съм. Но някакси успявам да се справя, толкова добре колкото мога.
    А колкото до характера и егото ми - за тях ще съдиш тогава, когато ме познаваш лично.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Ми то се иска малко мисъл и ще се сетиш сам.
    Даааа, аз по горе в един пост съм го казал. Вземаш един тел и нацепваш корпусчетата и ги разхвърляш като саксии, както се изрази Дамянов из целия двор. И ако има пило из тях е възможно и да се получи.

Егати кефа.

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Много интересно как се правят?
    На мен също ми е интересно как се правят "отводки" в истинския (възприетия в пчеларството) смисъл на думата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ако знаеш как се правят отводките или имаш линк или клип сподели го. Аз не се сещам друг начин освен роене говорим за япончетата.Друг вариянт е да се ползва хибридна система.

Страница 125 от 186 ПърваПърва ... 2575115123124125126127135175 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •