Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 124 от 186 ПърваПърва ... 2474114122123124125126134174 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,231 до 1,240 от общо 1859
    Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Малко осветли как контролираш роенето, че да се посмея още повече.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Малко осветли как контролираш роенето, че да се посмея още повече.
    Ами щом си опитен пчелар и него знаеш,кофти.имах пост назад относно роенето не мисля да се повтарям.

Аз пък си мисля за нещо хибридно.
    И защо ти е нужно?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Кога стана циганин, кога ти почерня г.за?
    Циганин няма да стана но виж ти кога изпи ракията,кога те хвана.заядливко.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Аз пък си мисля за нещо хибридно.
    Това е технологично недоразумение.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Как се увеличават семействата по тази японска технология? За роенето разбрах , че се роят и не се роят както при другите. Как се размножават?

Ако ми отговориш ще ми стане ясно , може би и за акара ще ми се изясни повече.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Циганин няма да стана но виж ти кога изпи ракията,кога те хвана.заядливко.
    Ха, ха. И тук не позна както винаги. Не може да ме хване нещо с което не съм в един коридор и се движим в противоположни посоки. Тоест не употребявам алкохол.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Към Матеев:
    http://www.malkaqueens.com/ingles/pr...84articulo.pdf
    не е точно доказателство, но доколкото си спомням, тази статия ме накара да се замисля и да се поразровя.

Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    @ scutellator
    Колега, под хигиеични пчели какво точно имаш предвид? Пчели които сами си свалят акарите, които свалят акарите от другите, унищожават заразеното пило или и трите заедно. И един друг въпрос ако ми позволиш за пчелите които ти селектираш. До каква степен вземаш предвид хигиенното поведение при селекцията.
    Мислех че съм бил достатъчно конкретен, тъй като термините са много ясно дефинирани:
    хигиенично поведение = откриване и разпечатване на болни/умрели предкакавиди ( до 2-3 дни след запечатване). Това е различно от обикновенната хигиеничност, която се изразява в почистване на боклуците заседнали по дъното и отдалечените кътчета на кошера.
    VSH= откриване и разпечатване на килийките, в които има възпроизвеждащи се акари.
    пощене (grooming) = вибриране на тялото докато натрапника не изпадне сам; притичване на помощ от други пчели, които помагат на вибриращата пчела да се освободи от натрапника; многократно пробождане с челюстите и контузване/убиване на акара.

Към момента повече се интересувам от това пчелите да изглеждат здрави и да имат висока продуктивност (двете не винаги са едно и също), отколкото дали имат хигиенично поведение. Щом няма наличие на варовито пило и ларви на молци в семейството, повече по отношение на хигиеничното поведение не ме засяга. Не извършвам тестове с убиване на участък от пилото. Споменах ли вече колко съм несръчен и че боравенето с течен азот не е за мен?

По отношение VSH.... също не ме засяга (повечето от родословието с такъв произход вече съм го заличил безвъзвратно). Повече ме интересува до колко пчелите са склонни да понасят акарите преди да започнат да проявяват признаци на опаразитяване. Нещо, което за условията на България смятам за жизненоважно. За съжаление, както и всички други качества, за които мога да се сетя в момента, и то се предава малко на зиг-заг ( поради това че семейството представлява комбинация от две различни поколения - това на майката и това на пчелите)

Пък за пощенето.... стига да е в някаква умерена форма, ме кефи. И опитвам да го пропагандирам в популацията винаги когато мога.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Как се увеличават семействата по тази японска технология? За роенето разбрах , че се роят и не се роят както при другите. Как се размножават?

Ако ми отговориш ще ми стане ясно , може би и за акара ще ми се изясни повече.
    Отводки се правят.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Отводки се правят.
    Много интересно как се правят?

Страница 124 от 186 ПърваПърва ... 2474114122123124125126134174 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •