Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 191

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Не мога да разбера какъв проблем имате с това, че част от арендаторите могат да станат пчелари (лично или посредством нает персонал). Нима това е забранено? Нали и в момента има такива арендатори-пчелари дори и без субсидии. Аз знам поне за няколко случая, а в цяла България сигурно са стотици. Какво лошо има в това?
    Тук мисля, че си противоречиш с постовете от тази страница - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2625&page=7
    Каква, ще бъде разликата между един алчен арендатор и един самозабравил се теоретик?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Тук мисля, че си противоречиш с постовете от тази страница - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2625&page=7
    Каква, ще бъде разликата между един алчен арендатор и един самозабравил се теоретик?
    Там визирам НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ ПЧЕЛАРИ, които наистина са заплаха за всички нас. Това обаче не знам дали наистина трябва да го прехвърлим едно към едно и спрямо арендаторите. Все пак те са хора, които са успели да създадат и да контролират един много по-сложен бизнес от това, което сме направили ние самите. Такива хора не трябва да се подценяват. Не трябва да се подценява както интелектуалния им потенциал, така и възможностите им (ресурсите, които управляват и сложноста на задачите, които решават).

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Там визирам НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ ПЧЕЛАРИ, които наистина са заплаха за всички нас. Това обаче не знам дали наистина трябва да го прехвърлим едно към едно и спрямо арендаторите. Все пак те са хора, които са успели да създадат и да контролират един много по-сложен бизнес от това, което сме направили ние самите. Такива хора не трябва да се подценяват. Не трябва да се подценява както интелектуалния им потенциал, така и възможностите им (ресурсите, които управляват и сложноста на задачите, които решават).
    Ако има субсидии в пчеларството, както е при зърнопроизводителите съм сигурен, че ще се радваме на колеги, професори по атомна физика.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Ако има субсидии в пчеларството, както е при зърнопроизводителите съм сигурен, че ще се радваме на колеги, професори по атомна физика.
    Така е. В много хора има дремещ талант, на който му трябва много малко, за да се активира. Парите са един от възможните активатори, но има и много други. Един от най-важните активатори обаче е късмета или нещастието. Двете неща значат едно и също - малковероятно събитие, което отключва неподозирани физически, психически или емоционални сили, достатъчни за да се извършат велики дела.

При мене отключващ фактор стана едно доцентче от Пловдив, което ме амбицира да вложа огромно количество психическа енергия и огромен съществуващ ресурс (пари и време) в името на една единствена висша цел - ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТА. От този момент нататък на практика няма земна сила, която да ме спре, и парите са последната дупка на кавала, с която въобще не се съобразявам в името на постигането на целта.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Шапка ти свалям Матеев!!!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Вълчане както върви и ние ще изчезнем скоро .

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз също предпочитам да си поставям кошерите в гористи местности и с по-малко обработваеми площи. Така има по-малко желаещи да си правим конкуренция. Иначе, не че не се радвам на още една, две или три паши в повече, НО аз умишленно съм си направил своя избор и никой не ми е виновен за това.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •