Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 191

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Чета и се чудя да плача ли или да се смея.
    Ако стане тази идиотия която са намислили някои от активните в темата ще се почувстват добре от създалата се ситуация. Аз също предполагам няма да има проблем да договоря всичките си семейства, че и още толкова, НО напълно осъзнавам че замисъла е кофти и ако сляпо следвам ТЕОРИЯТА НА ЖИВОТА от горните постове значи съм много тъп да се противопоставям на нещо което ще ми донесе доходи и пазарно преимущество. Е сигурно съм тъп ама съм възпитан от родителите си и от живота си да съм честен и не мога да си изкривя душата и да кажа че идва рая за пчеларите. До утре вечер няма да взимам отношение по темата, но сега ще ви кажа, че аз виждам нещата така: НЯКОЙ ЩЕ НАПРАВИ ОГРОМНА УСЛУГА НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ И ЩЕ СИ ИЗБЪРШИ РЪЦЕТЕ СЪС ПЧЕЛАРИТЕ.

П.П С кого ли ще се договарят пчеларите от планинските райони? Ааааа, забравих те изкарват многоо мед и така и тях не ги бърка че няма да получат по някакви си 70 кинта на кошер пък и на пазара на меда са силни. С тея количества дето ги вадят години наред диктуват цените.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    П.П С кого ли ще се договарят пчеларите от планинските райони? Ааааа, забравих те изкарват многоо мед и така и тях не ги бърка че няма да получат по някакви си 70 кинта на кошер пък и на пазара на меда са силни. С тея количества дето ги вадят години наред диктуват цените.
    Всеки район си има предимства и недостатъци важното е пчеларя да избере правилната стратегия и да използва предимствата на своя район.Конкретно за планинските райони печелившата стратегия е биопчеларството и създаването на повече пчелини ,като разходите се свеждат до минимум - без подхранване,прегледи 2 пъти в месеца като целта е поддържане на силно семейство с много храна през цялата година плюс максимално разширяване, вадене на мед само когато е подсигурено с достатъчно храна семейството.При такива обстоятелства един пчелар сам може да обслужва и 500 + семейства важното е да има нужното самочувствие и да не се плаши от бройката.Половината от субсидията за био може да му остане чиста за него, проблема е само първоначалната инвестиция.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •