Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 191

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не съм казал че е тъмна сделка. Чавека е собственик на няколко хиляди декара и арендатор на няколко десетки хиляди.
    Подготвят се.
    Грешно ди ме разбрал нищо против сделката

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не съм казал че е тъмна сделка. Чавека е собственик на няколко хиляди декара и арендатор на няколко десетки хиляди.
    Подготвят се.
    Грешно ди ме разбрал нищо против сделката

Ами сметнал е човека, че за десетки хиляди декари няма да му стигнат всички кошери в околията и си купува допълнително. След време може и да съжалява.

В наше село също мисля, че кошерите идват малко за декарите, но на други места пък сигурно е обратно. Едно е сигурно ако тази субсидия просъществува, цената на пч. семейство ще върви нагоре.
    Винаги може по-добре.

Наблюдател
    Регистриран
    15.11.2010
    Пчеларски район
    сандански
    Според мен, дори земеделците да си правят пчелини, те все от някой трябва да купят кошери и отвотки. Ако са калпави отглеждачи ,семействата ще им умрат и ще купят нови или ще си сключат договор с пчелар. Все пак говорим за хора ,които се занимават с бизнес и знаят да си правят сметките. Пазара ще покаже каква е нуждата от отводки и ако пчеларя сметне за изгодно ,може да се преориентира в производството им. Матеев е първият усетил плюса от подобна бъдеща мярка с продажбата на няколко семейства .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ние не можем да спрем покупко-продажбата на кошери или цели семейства. Това е законно право не на всеки един пчелар, а на всеки един човек, независимо дали е арендатор или не. Когато един пчелар си продава кошерите, не е длъжен да прави разследване дали клиента му е арендатор или не. Така че всичко си е в реда на нещата, и аз не знам защо се притеснявате от това.

Не мога да разбера какъв проблем имате с това, че част от арендаторите могат да станат пчелари (лично или посредством нает персонал). Нима това е забранено? Нали и в момента има такива арендатори-пчелари дори и без субсидии. Аз знам поне за няколко случая, а в цяла България сигурно са стотици. Какво лошо има в това?

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Не мога да разбера какъв проблем имате с това, че част от арендаторите могат да станат пчелари (лично или посредством нает персонал). Нима това е забранено? Нали и в момента има такива арендатори-пчелари дори и без субсидии. Аз знам поне за няколко случая, а в цяла България сигурно са стотици. Какво лошо има в това?
    Тук мисля, че си противоречиш с постовете от тази страница - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2625&page=7
    Каква, ще бъде разликата между един алчен арендатор и един самозабравил се теоретик?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от s3s3s3 Виж публикацията
    Тук мисля, че си противоречиш с постовете от тази страница - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2625&page=7
    Каква, ще бъде разликата между един алчен арендатор и един самозабравил се теоретик?
    Там визирам НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ ПЧЕЛАРИ, които наистина са заплаха за всички нас. Това обаче не знам дали наистина трябва да го прехвърлим едно към едно и спрямо арендаторите. Все пак те са хора, които са успели да създадат и да контролират един много по-сложен бизнес от това, което сме направили ние самите. Такива хора не трябва да се подценяват. Не трябва да се подценява както интелектуалния им потенциал, така и възможностите им (ресурсите, които управляват и сложноста на задачите, които решават).

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Там визирам НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ ПЧЕЛАРИ, които наистина са заплаха за всички нас. Това обаче не знам дали наистина трябва да го прехвърлим едно към едно и спрямо арендаторите. Все пак те са хора, които са успели да създадат и да контролират един много по-сложен бизнес от това, което сме направили ние самите. Такива хора не трябва да се подценяват. Не трябва да се подценява както интелектуалния им потенциал, така и възможностите им (ресурсите, които управляват и сложноста на задачите, които решават).
    Ако има субсидии в пчеларството, както е при зърнопроизводителите съм сигурен, че ще се радваме на колеги, професори по атомна физика.

Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    В наше село също мисля, че кошерите идват малко за декарите, но на други места пък сигурно е обратно. Едно е сигурно ако тази субсидия просъществува, цената на пч. семейство ще върви нагоре. Кражбата на кошери също.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •