Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Затова на мен ми хареса това което каза един колега тука, но не помня кой. За съществуването на практика да се унищожават рано на пролет 20-25% от всички кошери в пчелина. Тези които са презимували най-зле. Така лесно се отстраняват некачествените майки както възможността техни търтеи по-късно да оплождат бъдещите майки.

Колко пчелари обаче ще им стиска да го направят това?
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Затова на мен ми хареса това което каза един колега тука, но не помня кой. За съществуването на практика да се унищожават рано на пролет 20-25% от всички кошери в пчелина. Тези които са презимували най-зле. Така лесно се отстраняват некачествените майки както възможността техни търтеи по-късно да оплождат бъдещите майки.

Колко пчелари обаче ще им стиска да го направят това?
    Стиска им на тези, които са решили да отглеждат пчела, която да им носи доходи, а не ядове. Друг е въпроса доколко се получава и колко е лесно.
    Разликата е, че едни като видят надупчени капачета и изпадат в паника, а други пляскат с ръце. Едните отглеждат семейства за бройката(програмите), а други за качеството.
    Едните вадят най-вече майки от доказани семейства, а други сменят майки всяка година и така и не разбират коя майка има нужните качества.
    Темата е дълга, но в общи линии някои хора не могат да смятат и си мислят, че като извадят 50кг от кошер на командно дишане и ще успеят.

И в крайна сметка - всеки със заблудите си

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •